Megjelent az új Chromecast a Google TV-vel, ami rendkívül izgalmas

A televíziók felokosítására szolgáló eszközhöz jár távirányító, kiváló lehetőségeket nyújt, és vezérelhető hangutasításokkal is.

Megjelent az új Chromecast a Google TV-vel, ami rendkívül izgalmas

A Google egyebek mellett egy új Chromecast kiegészítővel is előrukkolt a Launch Night névre keresztelt bemutatóján. A Chromecast with Google TV készülék minden eddig megoldást eltér majd a szoftveres szempontból, ez már egy igazán fejlett termék lett, amivel továbbra is a régebbi televíziókat lehet felokosítani, de igazából már akár egy modern televízió esetében is jó szolgálatot tehet.

A „tévéokosító” közel olyan képességekkel rendelkezik, mint a korábbi Chromecast Ultra. Támogatott a 4K Ultra HD tartalmak lejátszása, és akár 60 FPS-sel is tudja a nagyfelbontású videókat mozgatni. Van HDR lehetőség, és ezen a téren a Dolby Vision támogatás is biztosított a HDR10 és HDR10+ mellett. Az összes eddigi megosztási funkció adott lesz, ezáltal tükrözhető majd a készüléken keresztül a mobil, táblagép vagy notebook képernyője is, valamint lehet a Chrome böngészőt is használni rajta.

Galéria megnyitása

Az új Chromecast kapott 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő, kétsávos Wi-Fi-t és rendelkezik Bluetooth modullal is. A hangzás szempontjából van már Dolby Atmos támogatás is.

Persze még mindig egy HDMI csatlakozós megoldásról beszélhetünk, amit a televízió hátuljába kell bedugni, és azt használja kijelzőként. Hogy mi fog rajta megjelenni a bekapcsolást követően? Nos, ez egy érdekes kérdés, ugyanis a Google TV-vel várja a dongle, hogy munkára fogják.

Galéria megnyitása

A Google TV megjelenése egy nagyon lényeges dolog - egy kicsit zavarosan írta le ennek alapját a vállalat, de jelen állás szerint egy olyan grafikus felületről van szó, ami az Android TV alapjára épül. A Google TV egy teljesen új megoldás, aminek a megalkotása során a szakemberek felhasználták az összes eddig megszerzett tapasztalatukat az Android TV fronton.

Arra törekedett a cég a Google TV létrehozása során, hogy egyformán kiemelt helyet kapjanak a legnagyobb streaming szolgáltatások, és ezeket maximális kényelemben lehessen használni. Biztosított az egyszerű YouTube, de nem hiányzik a Netflix, a Prime Video, a Disney, az HBO és persze a YouTube TV sem (Apple TV+ viszont nincs). Tehát elmosódnak a szolgáltatások közötti határok.

Galéria megnyitása

Egyetlen felületen lehet majd listába szedni a megtekinteni kívánt filmeket és sorozatokat, függetlenül attól, hogy azok éppen milyen forrásból származnak, ami rendkívül jó dolog. Egészen más lehet így a modern televíziózás élménye, mint amit eddig megszokhattunk.

Lesz külön „For You” lap is az operációs rendszerben azoknak a dolgoknak, amiket a gépi tanulásra épülő rendszer relevánsnak gondol a felhasználói szokások elemzése alapján.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a Google TV megtekintési listára lehet majd távolról, webes felületen vagy okostelefonon keresztül is felvenni tartalmakat. Szóval bárhol jut az ember eszébe valami érdekes, esetleg lát egy hirdetést, biztosan nem fog elfeledkezni róla, mert azonnal rögzítheti a kívánt címeket.

Van Ambient módja is a Google TV-nek, amikor éppen használaton kívül van, ilyenkor beállítható akár az is, hogy a Google Fotók szolgáltatásból átvett családi fényképeket vagy más fotókat mutasson a készülék. Stadia szupport valamilyen oknál fogva még nincs, de ezt is pótolja majd a cég jövőre.

Galéria megnyitása

A Google TV esetében az Assistant szolgáltatás rendkívül fontos szerepet kapott. A vállalat úgy véli, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt a hangalapú asszisztens szolgáltatásnak a kiaknázásával lehet elérni. Ezt a távirányítóba épített mikrofonnal lehet majd legkönnyebben munkára fogni, és így érkeztünk meg a Chromecast with Google TV másik fontos újításához, a távvezérlőhöz.

Galéria megnyitása

A vállalat elmondás szerint a távkapcsoló volt az egyik leginkább kért dolog a Chromecast esetében, szóval ennek minden bizonnyal nagyon fognak örülni a felhasználók. Ez a kiegészítő kapott infrás egységet és Bluetooth modult is, ezáltal a televíziót is tudja majd kezelni, ha a szükség úgy hozza. Lehet állítani a hangot és a ki-, bekapcsolás is megoldható vele.

Szürke, kék és rózsaszín változatban lehet majd az új Chomecasthoz hozzájutni. A kiválóan kézbe simuló távkapcsoló pedig az eszköz színéhez fog igazodni, hogy meglegyen a harmónia, és legyen értelme a különböző színváltozatoknak, mert egyébként a dongle a tévé mögött úgysem látszik az esetek többségében.

Galéria megnyitása

A Chromecast with Google TV eszköz mindössze 50 dollárba fog kerülni az Egyesült Államokban, míg az EU-ban 70 eurót kell majd érte leszurkolni. Ezt a terméket mostantól lehet megvásárolni a kiemelt régiókban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap