Shop menü

MEGÉRKEZETT A SAMSUNG KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓS BELÉPŐ OKOSTELEFONJA

A Galaxy A04e talán a legolcsóbb tagja lesz a Galaxy A szériájának az elkövetkezendő egy évben.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett a Samsung következő generációs belépő okostelefonja

A Galaxy „Ax4” széria legtöbb tagja jövőre fog megjelenni, de a Samsung a Galaxy A04 és a Galaxy A04s modellekkel máris előrukkolt. A Galaxy A04-nél az A04s egy kicsit jobb lett, most pedig itt a Galaxy A04e, ami még az eddigi eszközöknél is egy fapadosabb konfigurációt vonultat fel.

A Samsung egészen népes alsókategóriás kínálatot kezdett kiépíteni, a szóban forgó három okostelefon két hónap alatt jött a kínálatba, miközben egyéb eszközök is megjelentek. A rokoni szálakat a Galaxy A04e nem tudná letagadni sem a Galaxy A04-gyel, külsőre teljesen egyformák lettek a gépek, de azért a felszín alatt akadnak eltérések, például a kamerát éritőleg. A képernyő 6,5 colos és 1600 x 720 képpontos felbontással rendelkezik, az alapja pedig PLS technológiás.

Galéria megnyitása

Az Android 12 operációs rendszert használja a Galaxy A04e, és megkapta a One UI 4.1 grafikus felületet. Viszont nem ennek a teljes értékű változatát használja, hanem azt a kiadást, amit a cég a Core jelzővel illet, utalva arra, hogy a magja az adott, de sok extra már hiányzik belőle. A szerényebb hardver sajnos itt már korlátozottabb lehetőségekkel jár.

A kamerák száma összesen még három, de itt már eléggé le kell adni minden téren a minőségben. Az előlapon található képalkotó csak 5 megapixeles, szóval leginkább a videocsevegések bonyolításakor lehet majd rá számítani. A hátra pakolt modul pedig kéttagú, de az egyik kamera csak 2 MPixeles, mélységérzékelésre szolgál. A főkamera még azért egy fokkal jobb, mint a többiek, ennek az alapja egy 13 megapixeles érzékelő. Van LED-es villanó, így sötétben is tud fotózni, videózni a gépezet, ami pedig a videókat illeti, Full HD felbontás érhető el.

Galéria megnyitása

Sokszor alakul úgy, hogy az olcsóbb mobiloknál a Samsung egyszerűen nem közli, hogy milyen rendszerchip található a mobilban. Sajnos most is ez a helyet, csak annyit lehet hivatalosan tudni, hogy nyolcmagos a központi egység. Kiszivárgott adatok szerint a Helio G35 található benne. A rendszermemória lehet 3 vagy 4 GB-os a készülékben, a háttértár pedig 32, 64 vagy akár még 128 GB-os méretet is ölthet. Plusz adott a bővítési lehetőség, ha valakinek a 128 GB sem lenne elég a belépő készüléknél.

4G LTE mobil hálózati modem nyitja a kapcsolati lehetőségek tárházát a GalaxyA04e-nél, itt jó hír, hogy biztosított a VoLTE kiterjesztés is, ezáltal a hangminőség jobb lehet a hívások alkalmával. A masina rendezik még A-GPS vevővel és Bluetooth 5 modullal, no, meg persze Wi-Fi támogatással is, ami sajnos csak 802.11n szabványnak megfelelő és kizárólag a 2,4 GHz-es tartományban tud üzemelni. Elérhető lesz a készülék Dual-SIM-es kivitelben és egyetlen SIM kezelésére alkalmas változatban is, ami főleg a szolgáltatók körében lehet majd népszerű – a Dual-SIM-es konfigurációnál dedikált kártyahelyek vannak.

Galéria megnyitása

A mobil műanyag burkolata fekete, kék vagy réz árnyalatú lehet. A felhasználók 188 grammos tömeggel számolhatnak, a készülék 9,1 milliméter vastag, 164,2 milliméter magas és 75,9 milliméter széles. Sajnos ide már ujjlenyomat-olvasó nem jutott, de legalább 3,5 milliméter Jack aljzat van. A szerkezetet egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami így volt már a korábbi Galaxy A04 variánsok esetében is. Gyorstöltéssel itt nem érdemes számolni, csak 10 wattos teljesítményt támogat a mobil.

A Samsung Galaxy A04e esetében az egyik legérdekesebb dolog az ár, legalábbis az ár lenne, ha ismernénk. Ugyanis ezzel az információval a vállalat egyelőre nem rukkolt elő, csak később fog kiderülni, hogy mennyibe kerül majd ez a masina, de egészen biztos, hogy a Galaxy A04 alá lesz pozícionálva.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére