Shop menü

HÁROM KAMERÁVAL ÉRKEZETT A GALAXY A04S

A Samsung új középkategóriás okostelefonja gyorsabb és hatékonyabb, mint a Galaxy A04, de azért nem váltja meg a világot.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Három kamerával érkezett a Galaxy A04s

A Galaxy A04 nem is olyan régen lépett a színre, és már arról számolhatunk be, hogy a Samsung előrukkolt a készülék apró „s” betűvel megtoldott változatával, ami egy árnyalatnyit jobb képességeket nyújt. A kamera és a teljesítmény is jobbnak ígérkezik ebben az esetben, viszont a szoftveres környezet például továbbra is butított.

Ez a mobil lényegében már a jövő évi széria tagjának tekinthető a nevében szereplő négyes miatt, és értelemszerűen a Galaxy A03s helyét veszi át a palettán. Annál számos szempontból lett az újdonság jobb, például rögtön a kijelzője az egyik ilyen pont, ugyanis már egy 90 Hz-es üzemre képes panel került itt elő PLS technológiás alappal, 6,5 hüvelykes méretben. A felbontás továbbra is csak 1600 720 képpontos.

Galéria megnyitása

A mobil a One UI grafikus felhasználói felület Core variánsát kapta meg, ami azt jelenti, hogy néhány dolog hiányozni fog belőle, ami elérhető más Galaxy eszközökön. Az Android 12 operációs rendszer szerencsére adott, ezen a fronton nem lehet ok panaszra.

Galéria megnyitása

Az előlapi kamerától sokat nem érdemes várni, ez arra szolgál a Galaxy A04s-nél, hogy a videóhívások alkalmával legyen egy elfogadható képalkotásra képes egység a masina frontjén. Csak 5 megapixeles a szenzor, de legalább a Full HD videózást támogatja.

A hátlapon megfigyelhető kameramodul három tagból épül fel. Van egy 50 megapixeles főkamera, emellett pedig még két darab 2 MPixeles megoldás bukkant fel. Az elsődleges képalkotó PDAF eljárással dolgozik és a pixelek összevonására is képes, ami azért mindenképpen egy jó hír. A társkamerák viszont csak makrózásra és mélységérzékelésre alkalmasak. Videózni ezen a ponton is 1080p-ben lehet, és adott egy LED-es villanó.

Galéria megnyitása

A Samsung alsókategóriás gépét az Exynos 850 váltja fel, ami lényegesen hatékonyabb lesz a Galaxy A04-nél használt Unisoc SC9863A rendszerchipnél. Ez a Samsung lapka is csak Cortex-A55 magokat tartalmaz, de magasabb órajelen, és lényegesen kisebb csíkszélességen készül, így kisebb a fogyasztása. A RAM kapacitása 3 vagy 4 GB lehet itt jelen állás szerint, ami őedig a tárhelyet illeti, 32, 64 és 128 gigás konfigurációkból lehet majd válogatni – a bővítés nem okoz gondot egy esetben sem.

A mobil kapcsolati képességeinek sorát a 4G LTE mobil hálózati modem nyitja VoLTE-vel kiegészülve. Szolgálni fog a Galaxy A04s 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Wi-Fi-vel, valamint Bluetooth 5 modullal, és A-GPS vevővel is. Nagyon fontos, hogy ezúttal az NFC-ről sem kell lemondani, ami a Galaxy A04 modellből még kimaradt, szóval a Samsung Pay szolgáltatás is menni fog a gépezettel.

Galéria megnyitása

Zöld, fehér, réz és fekete változatban lesz megvásárolható a termék. A tömege 195 gramm, és 164,7 x 76,7 x 9,1 milliméteres vonalak határolják. Ujjlenyomat-olvasó is akad a mobilban, ez az oldalára került. Innen még a 3,5 milliméteres Jack aljzas sem maradt ki, és van C-típusú USB csatlakozó is.

Galéria megnyitása

Egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor kapott a Galaxy A04, ennek köszönhetőn jó lesz az üzemideje. Előre láthatólag tovább bírja majd egy töltéssel a Galaxy A04-nél is, hála a takarékosabb hardveres alapnak, de azért azt látni kell, hogy a 90 Hz-es képernyő kihasználása már megrövdítheti a futási teljesítmény, amellett, hogy ilyenkor azért kellemesebb lehet a sebességérzet.

Galéria megnyitása

A Samsung Galaxy A04s forgalmazásával kapcsolatos információt nem kaptunk, de Európában bukkant fel. A cég norvég, svéd és dán holnapjain jelent meg a mobil.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére