Shop menü

MÁRIS LERÁNTOTTA A LEPLET A KÖVETKEZŐ OLCSÓ GALAXY A MODELLRŐL A SAMSUNG

A Galaxy A04 már az új generáció első tagja a számozása alapján, a felmenőire sokkal tovább kellett várni. Hogy hova a sietség? Azt nem tudjuk, mert a képességei nem mutatnak nagy fejlődést.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Máris lerántotta a leplet a következő olcsó Galaxy A modellről a Samsung

A Samsung a Galaxy A sorozat tagjainál az első számmal jelzi az adott eszköznek a ranglétrán elfoglalt helyét, a második pedig a generációt vetíti előre. Ez alapján pedig a most terítékre került Galaxy A04 már a következő generációs belépő modellje a gyártónak. Furcsa, hogy már most felbukkant ez a masina, ugyanis a következő sorozat első tagjai csak az év végéhez közeledve szoktak megjelenni.

A Galaxy A04-től nem kell túlzottan sokat várni, az egészen biztos. A készülék 6,5 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, ami PLS technológiás. A felhasznált panel Infinity-V kialakítású, ami a Samsung nyelvén azt jelenti, hogy a kamera felül egy V alakú bemetszésen található. A megjelenítő felbontása 1560 x 720 képpontos lett.

Galéria megnyitása

A készülék még a One UI 4.1 grafikus felhasználói felülettel jön, annak is a „Core” jelzővel illetett kiadását használja, amiről azt kell tudni, hogy egyfajta kivonat. Nincs benne az összes olyan plusz funkció, amit a Samsung nyújt egyébként az Android 12 operációs rendszeren.

Alsókategóriás eszközről lévén szó, kamerák frontján nem kell sokat várni, de azért egy 50 megapixeles képalkotó így is előkerült. Persze a főkamera a nagy felbontás mellett csak 1/2,76 hüvelykes fizikai mérettel rendelkezik, így a képpontok összevonását követően is csak 1,28 mikronos pixelmérettel dolgozik. Van egy 2 MPixeles társkamera is a hátlapon, de ez csak mélységérzékelésre szolgál – elvileg segít a portrémódnál jobb képminőséget elérni.

Galéria megnyitása

A Galaxy A04 előlapján egy 5 megapixeles képalkotó figyelhető meg, mely nem igazán alkalmas jó minőségű önarcképek készítésére. Inkább csak arra szolgál, hogy a videohívások során elfogadható felbontással szolgáljon, HD felbontással lehet itt számolni.

Az olcsóbb eszközök esetében a Samsung nem igazán szokta kommunikálni a rendszerchip pontos típusát, ami nem is csoda, hiszen azért itt már eléggé szerény megoldások szoktak előkerülni. Ebben az esetben is csak annyit ír hivatalosan a gyártó, hogy nyolcmagos lapka van benne, az elődje egy Unisoc SC9863A chipet használt, talán itt is erre kell számítani. Érdekes módon a RAM állítólag még 8 GB is lehet, alaphelyzetben pedig 4 GB áll majd a rendszer rendelkezésére. A tárhely 32, 64 vagy 128 GB-os kapacitással is szolgálhat jelen állás szerint, és lesz bővítési lehetőség is.

Galéria megnyitása

A mobil kapcsolati lehetőségeinek sorát a 4G LTE hálózati modem nyitja VoLTE lehetőséggel megtoldva, emellett biztosított lesz a tempós interneteléréshez kétsávos, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi támogatás. Rendelkezni fog még az eszköz Bluetooth 5 modullal is, és az A-GPS vevő sem hiányzik majd belőle, arról viszont nem esett szó, hogy lenne például NFC, erről már valószínűleg le kell mondani. Dual-SIM-es a Galaxy A04, és dedikált slotok várják a hálózati kártyákat.

Zöld, barack, fehér és fekete színben lesz megvásárolható a műanyag burkolatos Galaxy A04. 192 grammot nyom a szerkezet 164,4 x 76,3 x 9,1 milliméteres idomok mellett. Ujjlenyomat-olvasó itt már nem fért bele a büdzsébe, arcfelismerést lehet használni a simább azonosítás érdekében, de az nem annyira biztonságos. De legalább 3,5 milliméteres Jack aljzat van a kereten, szóval a vezetékes fülhallgatók használata nem ütközik akadályba.

Galéria megnyitása

Üzemidőben nem lesz gond a termékkel, egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor található benne, és eleve nagyon alacsony fogyasztású vasról beszélhetünk itt. Gyorstöltés persze nincs, azzal együtt, hogy 2-3 napig bírja majd egy töltést követően, több mint 2 órát fog igénybe venni a feltöltése, mivel csak 10 wattal táplálható.

A Samsung Galaxy A04 megjelenésével kapcsolatos információkat a gyártó egyelőre nem közölte. Szóval nem ismert, hogy mikor kerül majd a boltokba, és pontosan mennyibe fog kerülni, de az egészen biztos, hogy megfizethető megoldásról beszélhetünk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére