Már Office Online és OneDrive alatt is elérhető a Skype

Akár dokumentumszerkesztés közben, Wordön belülről is kezdeményezhetünk hívást, de akár chatelhetünk is, ha szükséges – ekkor az előzmények megmaradnak.

Már Office Online és OneDrive alatt is elérhető a Skype

A Microsoft a napokban még magasabbra emelte a lécet, legalábbis ami a Skype integrációját illeti, így a népszerű online kommunikációs alkalmazás, ami szöveg-, hang- és videó-alapú kapcsolattartásra egyaránt bevethető, immár az Office Online változatából, illetve OneDrive alól is közvetlenül elérhető.

A tavaly októberi lépés óta, amikor a Skype mind az Officeba, mind pedig az Outlookba integrálódott, sejteni lehetett, hogy Microsoft rövidesen egyéb szolgáltatásokba is be fogja építeni az alkalmazást, erre pedig most került sor. A fejlesztők ezzel még egyszerűbbé, még gördülékenyebbé szeretnék tenni a különböző munkacsoportok tagjainak, hogy ötleteiket, javaslataikat, illetve egyéb közlendőjüket egyszerűen és hatékonyan megoszthassák munkatársaikkal, így javul a produktivitás – de a funkció a privát szférában is jól jöhet. Az újítás jóvoltából az adott Office Online dokumentumon belülről, vagy éppen OneDrive-on belül barangolva egyaránt kezdeményezhetünk szöveg-, hang- vagy éppen videó-alapú kommunikációt.

Azt azért érdemes kiemelni, hogy szövegalapú kommunikáció esetén, azaz chatelés közben az adott dokumentumon belülről indított párbeszédet rögzíti a rendszer, így a dokumentum újbóli megnyitásakor a chat előzményei is meg fognak jelenni – nem árt, ha ezt szem előtt tartjuk. A chat előzmény funkció Office Online és OneDrive esetén egyaránt működik.

A Skype integráció elmélyítése egy jól átgondolt stratégia része, amelynek keretén belül arra törekszik a Microsoft, hogy minden produktivitást segítő szolgáltatásba integrálódjon a VoIP alkalmazás. A Skype eddig is többnyire inkább úgy tekintettek, mint produktivitást segítő alkalmazásra, nem úgy, mint egyszerű közösségi kapcsolattartó szolgáltatásra – de utóbbi célra is sokan használták, illetve használják még manapság is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a különböző munkacsoportok és irodai alkalmazottak között egyre népszerűbb a Slack névre hallgató kommunikációs alkalmazás, így a Microsoftnak nincs is nagyon más választása, mint az, hogy minél több szolgáltatásba integrálja a Skype-ot, hogy az versenyképesebb lehessen, használata pedig még kézenfekvőbb legyen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward