Már megint baj van a Windows 10 új frissítőcsomagjával

A jelek szerint most az Intel a hunyó, nem a Microsoft, ugyanis az OEM-eknek szánt driverben bekapcsolva maradt néhány funkció, amit a Windows 10 még nem támogat.

Már megint baj van a Windows 10 új frissítőcsomagjával

A Microsoft Windows 10 October 2018 Update névre keresztelt frissítése elég rendhagyó módon mutatkozott be. A csomag megjelenése után nem sokkal számos kellemetlen és súlyos hibára derült fény, amelyek eredményeként nagyjából egy hónapra visszavonták a frissítést, hogy kijavíthassák a hibákat, a kész csomagot pedig alaposan tesztelhessék. A javítás és a szükséges tesztelés után néhány napja ismét elérhetővé vált a frissítés, ám a jelek szerint megint probléma akadt vele, ami ezúttal az Intel HD Graphics sorozatú videó vezérlővel szerelt rendszereket érinti.

A hibajelenség „mindössze” annyi, hogy bizonyos Intel HD Graphics driver kiadások telepítését követően az iGPU-hoz kapcsolódó, hangszórókkal felszerelt monitorokon nem lesz többé hang, amennyiben telepítjük a Windows 10 October 2018 Update-et. A Microsoft szerint az aktuális hibáról most az Intel tehet, ugyanis a vállalat az OEM-eknek szánt driver kiadásoknál véletlenül olyan szolgáltatásokat is bekapcsolva hagyott, amelyeket a Windows 10 aktuális kiadása nem támogat. A Microsoft a potenciálisan érintett konfigurációk esetében egyelőre megszüntette a Windows 10 October 2018 Update terjesztését, míg a hiba el nem hárul.

Aki hasonló problémát tapasztalt, ellenőrizze a GPU-Z vagy az AIDA64 segítségével, milyen Intel driver teljesít szolgálatot az adott rendszeren. Amennyiben a verziószámnál a 24.20.100.6344-es vagy a 24.20.100.6345-ös számsort látjuk, látogassunk el az Intel hivatalos weboldalára, majd töltsük le a legfrissebb Intel HD Graphics drivert, ez ugyanis helyreállítja az eredeti állapotot. A driver letöltéséhez ide kell ellátogatni, de ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, az Intel Driver & Support Assistant alkalmazását is használhatjuk, ami itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap