Már élesben is lehet akciózni a Wii-vel

A Wii Remote-ot már eddig is annyi, néha valóban meglepő területen hasznosították "eredeti otthonán", a konzolos játékpiacon kívül, hogy tulajdonképpen csak idő kérdése volt, mikor látja meg benne a fantáziát a hadsereg is.

Már élesben is lehet akciózni a Wii-vel

A Wii Remote-ot már eddig is annyi, néha valóban meglepő területen hasznosították "eredeti otthonán", a konzolos játékpiacon kívül (így például ultrahang-képek manipulálása és Parkinson-kóros betegek mozgási rendellenességeinek megfigyelése terén), hogy tulajdonképpen csak idő kérdése volt, mikor látja meg benne a fantáziát a hadsereg is.

Ez a pillanat láthatólag most nemrégiben következett be: a New Scientist egy cikke szerint ugyanis az amerikai energiaügyi minisztérium két kutatója, David Bruemmer és Douglas Few úgy alakították át egy alapvetően akna- és bombakeresésre és -hatástalanításra tervezett robotot, hogy azt a Wii Remote-al lehessen távirányítani.

Amint azt nyilván mondani se kell, a Wii-t eredetileg játékok mozgásvezérlésére alkották meg, azonban a mérnökök láthatólag olyan jó munkát végeztek, főleg a könnyű használhatóság és a többirányú mozgásérzékelés terén, hogy a hadsereg szerint az már nem játék. Ha tehát a jövőben Wii Remote-tal hadonászó amerikai katonákat látunk valahol, lehet, jobb lesz nyomban fedezékbe vonulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward