Lian Li számítógépházak HTPC-hez és normál PC-hez

Lian Li számítógépházak HTPC-hez és normál PC-hez

A Lian Li kínálatában két új, alumíniumból készült számítógépház jelent meg, amelyek közül a PC-C60-as modell a HTPC-k, illetve a kompakt asztali PC-k piacán próbál majd szerencsét, míg a PC-6-os példány a közepes torony formátumú, visszafogott dizájnnal rendelkező házak piacán kap majd helyet. A Domus sorozatot erősítő PC-C60-as modell feketében és ezüstben egyaránt elérhető lesz, míg társa, az Essence családban helyet foglaló PC-6 os modell már csak feketében kerül forgalomba. A két friss számítógépház szerszámmentes szerelhetőséggel érkezik, a különböző meghajtók esetében rezgéselnyelő rögzítést biztosítanak, emellett jól szellőznek és rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkeznek. Nézzük is a termékeket sorban, egyenként.

Lian Li PC-C60: ideális kompakt konfigurációkhoz, HTPC-khez

A 445 x 182 x 410 mm-es mérettel, illetve 4,1 kilogrammos súllyal érkező kuckó micro-ATX és mini-ITX alaplapok fogadására képes. A termék előlapi csatlakozói között két darab USB 3.0-s csatlakozót, egy eSATA portot és a szokásos mikrofon bemenetet, illetve fejhallgató kimenetet találjuk. A termék két darab 5,25 hüvelykes, valamint hat darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyet kínál, utóbbiak közül hármat át lehet alakítani 2,5 hüvelykes bővítőhellyé is. Az adattárolók és az optikai meghajtók beszerelése szerszámok nélkül történik, a bővítőhelyek pedig minden esetben rezgéselnyelő rögzítést kínálnak. PCI bőcítőhelyből összesen hét áll rendelkezésre.

A rendszer szellőzéséről két darab, egyenként 140 mm-es átmérővel rendelkező ventilátor gondoskodik, amelyek a ház jobb oldalán foglalnak helyet. Igény esetén a jobb oldalon egy további 140 mm-es légkeverő elhelyezésére is van mód. Tápegységből hagyományos, PS/2-es formátumú példányokat használhatunk, amelyek a ház hátsó részén kapnak helyet.

A feketében és ezüstben forgalomba kerülő újdonság ajánlott végfelhasználói ára 149 dollár.

[bold]Lian Li PC-6: letisztult dizájn, jó felépítés

[/bold]

A csak és kizárólag feketében érkező PC-6-os modell már 498 x 210 x 475 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem kevesebb, mint 5 Kg. A ház a mini-ITX és micro-ATX alaplapok mellett a normál ATX formátumú deszkákat is fogadja. 5,25 hüvelykes bővítőhelyből hármat, 3,5 colosból hármat, 2,5 colosból pedig egyetlen egyet kapunk. Az előlapi csatlakozók között ennél a modellnél egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s csatlakozót, valamint a szokásos HD audio portokat helyezték el a gyártó mérnökei.

A ház nyolc darab PCI bővítőhellyel áll a felhasználók rendelkezésére, a videokártyák számára pedig 440 mm hosszú helyet biztosít a kuckó, ami bőven elég kell, hogy legyen. A tápegység a ház alján kapott helyet és alatta egy szellőzőt is elhelyeztek, hogy a hűtés hatásfoka a lehető legjobb lehessen. A rendszer szellőzéséről egy 140 mm-es és egy 120 mm-es átmérőjű ventilátor gondoskodik, amelyek közül a nagyobbik a ház előlapja mögött, a másik pedig a ház hátulján található.

A gyártó ventilátor fordulatszám szabályzó számára is kialakított egy bővítőhelyet, ám ez a kiegészítő nem jár a termékhez. A ventilátorok előtt, valamint a tápegység alatt kivehető, mosható szűrőket helyeztek el annak érdekében, hogy minél kevesebb por jusson be a rendszerbe. A gyártó a folyadékhűtő rendszerek tulajdonosaira is gondolt: a ház hátlapján két furat segíti a külső hőleadó radiátor csöveinek kivezetését.

Az újdonság 229 dolláros ajánlott végfelhasználói áron válik majd elérhetővé, szállítása pedig még ebben a hónapban megkezdődik, ahogy a PC-C60-asé  is.

[bold]

További információk:[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Lian Li PC-C60

[*]Lian Li PC-6

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward