Különlegesség: USB 3.0-s ház mSATA SSD meghajtóknak

Az újdonság segítségével lecserélt mSATA SSD meghajtónk külső adattárolóként továbbra is használatban maradhat.

Különlegesség: USB 3.0-s ház mSATA SSD meghajtóknak

Manapság egyre szélesebb termékkínálatból választhatunk, ha mSATA formátumú SSD meghajtót szeretnénk vásárolni, ami nem is csoda, hiszen számos ultravékony notebookban, illetve számos kompakt asztali számítógépben találunk mSATA SSD meghajtót, sőt, néhány alaplap is fogad ilyen adattárolókat.

A VisionTek most pont ezekhez az adattárolókhoz készített egy ötletes külső házat, ami USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez. A külső házban elhelyezhetjük lecserélt, és így feleslegessé vált mSATA SSD meghajtónkat, de akár külön mSATA SSD-t is vásárolhatunk bele, így meglehetősen gyors külső adattárolóra tehetünk szert.

Az mSATA mini Enclosure a VisionTek közleménye szerint kisebb alapterülettel rendelkezik, mint egy szabványos névjegykártya, sőt, tömege sem vészes, hiszen üresen nem nehezebb 8,5 grammnál. A külső adattároló egyetlen rövid USB 3.0-s kábelt használ: ezen keresztül zajlik az adatátvitel és a tápellátás is. A pofás kis fémház elegánsra sikeredett és kellően strapabíró is, hiszen ellenáll a karcoknak, illetve az enyhébb fizikai behatásoknak is – egyszóval ideális hordozható adattároló. Ezzel együtt a mozgó alkatrészek miatt sem kell aggódni, ugyanis ilyesmit nem tartalmaz a rendszer.

Az mSATA 3 Gbps-os vagy 6 Gbps-os SSD meghajtókat fogadó külső adattároló PC és Mac konfigurációkkal egyaránt használható, ára pedig 29,99 dollár. A termék a VisionTek-től már megvásárolható, de rövidesen szélesebb körben is elérhetővé válik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward