Shop menü

KISZIVÁRGOTT A GALAXY Z FOLD6 ÉS A Z FLIP6 SPECIFIKÁCIÓJA

Azt is tudni véljük, hogy drágulni fognak a termékek az aktuális modellekhez képest, és nem úgy tűnik, hogy sokkal többet nyújtanának.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kiszivárgott a Galaxy Z Fold6 és a Z Flip6 specifikációja

A Samsung július 10-én fogja megrendezni a következő Galaxy Unpacked eseményt, és egyelőre úgy fest, hogy nem lesz hiány az újdonságokban. Több termék kerülhet majd bejelentésre, mint amennyi a januári Galaxy eseményen előkerült. Érkezik a Galaxy Ring, lesznek új okosórák, és be fognak futni a következő hajtogatható okostelefonok is, ezekről lesz most szó.

Rendszeresen szoktak a Samsungtól kiszivárogni információk, és a mostani Galaxy Unpacked sem más ebből a szempontból. Az elmúlt hetekben már folyamatosan szállingóztak az adatok a különböző újdonságok kapcsán. Ezúttal arról beszélhetünk majd, hogy a Galaxy Z Flip6 és a Galaxy Z Fold6 titkaira is fény derült. A specifikációk szinte teljes egészében nyilvánosságra kerültek.

Galéria megnyitása

A Galaxy Z Flip6 egy 3,4 colos külső képernyővel áll a felhasználók elé, ami 748 x 720 képpontos felbontást használ. Belül pedig egy 6,7 hüvelykes panel lapul 2640 x 1080 pixelt felsorakoztatva. Minden ponton AMOLED technológiás a képernyő, de belül lesz szebb a látványvilág a Dynamic AMOLED 2X technológia révén.

Hírünk másik alanya, a Galaxy Z Flip6 már egy 7,6 hüvelykes belső képernyőt fog használni 2160 x 1856 képpontos felbontással. Itt is Dynamic AMOLED 2X panelről beszélhetünk, 120 Hz-es támogatás mellett. Kívül egy 6,3 colos megjelenítőt vonultat fel a szerkezet, és 2376 x 968 képpontos a felbontása, tehát továbbra is egészen keskeny képarányról beszélhetünk.

Galéria megnyitása

Lényeges változás lesz a Galaxy Z Fold6 esetében, hogy faragnak majd rajta, kompaktabb testet ölt majd a Galaxy Z Fold5-nél, kisebb tömeg mellett. Jelen állás szerint 253 g-ról 239 grammra fogy, már csak 12,1 mm vastag lesz összehajtva 13,4 mm helyett, és nyitott helyzetben is mindössze 5,6 milliméteres lehet majd. Ehhez képest a Galaxy Z Flip6 187 gramm tömeggel és 165,1 x 71,9 x 6,9 milliméteres testet öltve futhat be. Itt nem lesz nagy változás a Galaxy Z Flip5-höz képest.

A Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy rendszerchipet használhatják majd az újdonságok, itt nem fog az Exynos lapkával bíbelődni a Samsung. A Galaxy Z Fold6 kizárólag 12 GB-nyi rendszermemóriával kerülhet bevetésre, a Galaxy Z Flip6 esetében pedig maradhat a 8 GB, mint elérhető opció. A tárhely 256 vagy 512 GB is lehet a kagylós készüléknél, a Z Fold6 512 GB-tal biztosan elérhető lesz, de ott még ennél nagyobb tárhely is előkerülhet.

Galéria megnyitása

A Galaxy Z Fold6 50 megapixeles főkamerát vonultat fel, emellett várhatóan lesz egy 10 MPixeles, 3-szoros zoomra képes egység optikai stabilizátorral, és egy 12 MPixeles, ultraszéles látószögű egység is feltűnhet a sorban. Kívül még egy 10 megapixeles szelfikamera is fel fog tűnni, és belül pedig a képernyő alá rejtett formában egy 4 MPixeles képalkotó teljesít majd szolgálatot.

A Galaxy Z Flip6 nem használ zoomolásra szolgáló társkamerát, de a főkamera ugyanúgy 50 MPixeles, és az ultraszéles látószögű is 12 megapixeles. És az önarcképek készítésére egy normál 10 MPixeles képalkotót használ.

Galéria megnyitása

Állítólag egy 4000 milliamperórás akkumulátor kerülhet a Galaxy Z Flip6-ba, bár voltak olyan információk is, amik ezzel ellentétesek voltak, és kicsit soványabb telepet emlegettek. Wi-Fi 6E támogatással és Bluetooth 5.3 modullal jöhet ez a készülék, és egy USB 3.2 Gen 1 szabványnak megfelelő USB-C csatlakozót kaphat. És a Galaxy Z Fold6 kapcsolati képességeire is ez lehet a jellemző. Ott azonban már az UWB is előkerülhet. Az akkumulátor pedig 4400 mAh-s kapacitással szolgálhat.

A Samsung a Galaxy Z Fold6 és a Galaxy Z Flip6 modellek árát 100 dollárral fentebb tolhatja a pletykák szerint. Noha a fejlődés mértékével ezt biztosan nehéz lesz magyarázni a fentiek alapján, hiszen mindkét gép kisebb lépést tehet előre.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére