Kiegészítő tápáramkör GeForce GTX Titan-hoz

A Gigabyte mérnökei egy ötletes kiegészítőt készítettek, aminek főként a hardcore tuningosok fognak örülni.

Kiegészítő tápáramkör GeForce GTX Titan-hoz

A GeForce GTX Titan esetében az Nvidia megtiltotta a partnereknek, hogy egyedi nyomtatott áramköri lapra alapozó, egyedi hűtéssel ellátott példányokat készítsenek - ezzel magyarázható az, hogy a GeForce GTX Titan videokártyák gyártótól függetlenül teljesen ugyanúgy néznek ki. Egy minimális módosítás azért engedélyezett: az Nvidia a folyadékhűtő blokkok alkalmazását nem tiltotta meg. A szigor persze nem jelenti azt, hogy egyes partnerek ne próbálkoznának érdekes kiegészítőkkel.

Nemrégiben érkezett egy hír, amelyben a Gigabyte új, 450 wattos hűtőteljesítményt kínáló WindForce 450W videokártya hűtőjéről tettünk említést. A jelek szerint nem ez az egyetlen kiegészítő, amit a Gigabyte mérnökei az Nvidia csúcskártyájához fejlesztettek. A tarsolyban egy G-Power névre keresztelt kiegészítő is lapul, ami nem más, mint egy külső tápáramkör. Hasonló megoldást az EVGA és az ASUS kínálatában is láthattunk már: előbbi az EPower, utóbbi a Matrix PWM segítségével járult hozzá az eredményesebb videokártya tuninghoz.

A Gigabyte megoldása az Nvidia GeForce GTX Titan videokártyáját veszi célba. A különálló nyomtatott áramköri lap formájában érkező kiegészítő tápáramkör 6+1 fázisú tápellátást kínál. A termék a Gigabyte Ultra Durable 5-ös alaplapjain használt 60A-es ferritmagos tekercseket, International Rectifier PowerIRstage IR3550 driver-MOSFET-eket és az International Rectifier IR3563A típusú vezérlőjét alkalmazza. Az egységet csak garanciavesztés árán lehet beüzemelni, ugyanis vastag tápkábelek segítségével közvetlenül a GeForce GTX Titan videokártya nyomtatott áramköri lapjának megfelelő pontjaihoz kell forrasztani.

Rendeltetésszerű használat

A G-Power extrém tuning alkalmával jöhet jól, ekkor ugyanis remekül lehet profitálni a stabilabb, komolyabb tápellátás nyújtotta előnyökből, azaz nagyobb eséllyel dönthetjük meg a korábbi világrekordokat.

Az egyelőre rejtély, hogy a G-Power elérhető lesz-e kereskedelmi forgalomban, és ha igen, pontosan mennyibe kerül majd. Nagy rá az esély, hogy a kiegészítő kizárólag az extrém tuningosok játékszere lesz, hiszen az egyszerű átlagfelhasználók körében nem divat az efféle moddolás. Főleg ilyen méregdrága videokártyánál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward