Két orosz színház mobilzavarókat szerelt fel

Az oroszországi Szentpéterváron két színháznak annyira elege lett a csörgő mobilokból, amelyek tönkretették előadásaikat, hogy mobiltelefon-zavarókat állítottak fel

Két orosz színház mobilzavarókat szerelt fel

Az oroszországi Szentpéterváron két színháznak annyira elege lett a csörgő mobilokból, amelyek tönkretették előadásaikat, hogy mobiltelefon-zavarókat állítottak fel.

Az Alekszandrinszkij színház egyik színésze ezt a mondatot volt kénytelen a közönséghez intézni: „Kapcsold ki a hülye telefonodat, hogy befejezhessem a monológomat!"

Bár a zavaró felszerelés igen drága volt, hatékonysága egy másik szentpétervári színházat – a Malij színházat - is arra sarkallta, hogy kövesse ezt a példát. Szergej Dmitrijev, az Alekszandrinszkij színház technikai igazgatója elmondta a The Guardian-nek: „Már a moszkvai kollégáim is kérdezték tőlünk, hogyan sikerült nekünk a zavarót beszerezni. Egyszerű.  Az interneten árusítják a berendezést."

Ám itt jön a csavar. Egy népszerű brit weboldal, a Globalgadgetuk.com egész mobiltelefonokat zavaró szetteket árusít – amelyek mindenféle készülék, így nem csak a GSM, hanem akár a 3G telefonok zavarására is alkalmasak. Ez az oldal azonban elismeri, hogy az angliai vezeték nélküli koordinátor, az Ofcom tiltja a mobilzavaró eszközöket. Így tulajdonképpen ezeket briteknek árusítani nem lehet. Ehhez jön még, hogy az oldal hivatalosan nem szállíthat Európába, mivel nincs hivatalos -  CE - igazolása.

Így aztán a brit színházaknak továbbra is szóban kell megkérniük az embereket , hogy kapcsolják ki telefonjukat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward