Shop menü

JÖN A TWITTER NOTES, ÉS EZZEL EGYÜTT A HOSSZABB BEJEGYZÉSEK

A Notes funkció révén az emberek kibontakozhatnak majd, és nagyobb lélegzetvételű történeteket is megoszthatnak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jön a Twitter Notes, és ezzel együtt a hosszabb bejegyzések

A Twitter az indulás óta korlátok közé van szorítva abból a szempontból, hogy a bejegyzések hány karakterből állhatnak. A Notes néven érkező funkció viszont lényegében lebontja majd ezt a korlátot, és hatalmas bejegyzéseket lehet majd megosztani. Persze korlátok ettől függetlenül lehetnek, de nem olyan jelleggel, mint eddig.

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy már hónapok óta szólnak pletykák arról, hogy jön a Twitteren a valódi blogolási lehetőséget megvalósító funkció. Májusban osztott meg erről több információt is Jane Manchun Wong, aki sűrűn szellőztet meg információkat a közösségi platform készülő újításairól. Akkor még nem volt biztos az, hogy az új opció milyen néven fog futni, illetve kétesélyes volt a dolog, a Notes és az Articles merült fel, de most már ezen a téren tisztábban látunk.

Galéria megnyitása

A legújabb információk szerint a Twitter Notes név lesz a befutó, és a fejlesztést immáron hivatalosan is elismerte a vállalat, szóval már egészen biztos, hogy ez megvalósul. Ráadásul jelen állás szerint nem is kell már erre olyan sokáig várni. Már vannak, akik próbálgathatják a lehetőséget.

Felhasználók egy szűk csoportja hozzáférhet a blogolási funkcióhoz az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, valamint Ghánában. Olvasni pedig már szinte mindenki képes lesz a bejegyzéseket – kisebb regionális korlátozások még akadhatnak a Twitter hivatalos kommunikációja alapján. Szóval amennyiben valaki követ olyan embert, aki már képes Notes bejegyzéseket alkotni, már láthatja is az ezáltal létrehozott tartalmakat.

Nagyvonalakban már azt is lehet tudni, hogy miként működik majd ez az újítás. Ha valaki létre szeretne hozni egy Notes bejegyzést, vagyis egy jegyzetet a Twitteren, a „Write” lapra kell majd kattintania, és máris elkezdheti írni a gondolatait. Ezeket a tartalmakat bele lehet majd ágyazni tweetekbe, és így lesznek szélesebb közönséggel megoszthatóak.

Galéria megnyitása

A bejegyzésekbe lehetőség lesz tweetek szövegét bele emelni, vagy akár videókat belevágni és persze egyszerű képekkel is tarkíthatóak majd ezek. A Twitter jegyzetek funkciója támogatja majd a hivatkozások elhelyezését is, így még több információt lehet átadni ezeken keresztül. Fontos az is, hogy ezeket a Notes tartalmakat meg lehet majd osztani bárkivel az interneten, lehet majd hozzájuk ugyanúgy külön linket társítani, mint a tweetekhez – talán beágyazási opció is lesz, de ez még a jövő zenéje.

Mindenképpen furcsa lesz találkozni a Twitter felületán a nagyobb lélegzetvételű irományokkal, főleg a törzsgyökeres felhasználók számára lehet majd ez szokatlan, akik a kezdetek óta használják a platformot. Hiszen eleinte a Twitteren mindennek bele kellett férnie 140 karakterbe, és bár ezen mostanra sokat lazított a mikroblog, a mai napi 280 karakteres limit van – legutóbb 2017-ben volt ezen a téren nagyobb változás.

Galéria megnyitása

A Twitter folyamatosan fejleszti a platformot és érkeznek újdonságok. Vannak, amik bejönnek és népszerűek lesznek, és vannak, amik zsákutcának bizonyulnak. Nagyon nehéz azt megtippelni, hogy a Notes sorsa hogyan alakulhat majd, de könnyen lehet, hogy kirobbanó népszerűségnek fog örvendeni. Ugyanis nagyon sokszor kérték már azt az emberek az évek során, hogy lazítsa tovább a vállalat a karakterlimitet, a Note pedig szinte teljesen felszámolja ezt.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz mindenki számára elérhető a Twitter Notes, de az alapján, hogy már a vállalat is beszél erről, és nemcsak a pletykák tárgya a fejlesztés, talán már nincs túl messze az indulása.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére