Joker Londonba megy

Egy dán fiatalember a Batman filmből Jokerré sminkelve magát személyigazolványt készítetett és Londonba repült.

Joker Londonba megy

A 35 éves Robert Coleman, aki épp betegszabadságát tölti, egészen mostanáig a dán Het Torentjében, azaz abban a két emeletes épületben dolgozott, amely a dán miniszterelnöknek, Jan Peter Balkenendének a rezidenciája.

A dán hírlapok értesülései szerint Coleman folyamatosan panaszkodott rossz munkakörülményei miatt, szavai azonban süket fülekre találtak. A hét elején Coleman Joker arcával személyigazolványt készítetett, és azt felhasználva Londonba repült. Képeit, amelyeket a Big Ben és a brit miniszterelnök háza előtt készített közétette egy népszerű dán internetes portálon, a Fok-on. Visszafelé már nem ment ilyen simán az útja, ugyanis a Schiphol reptéren a hatóságok elkobozták rendhagyó azonosítóját.

Coleman azért szánta rá magát a furcsa akcióra, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az útlevelek készítésénél nem veszik elég alaposan szemügyre a fotókat. Az útlevél igénylésekor a dán fiatalember azzal magyarázta furcsa öltözékét, hogy vallási okok miatt kell azt viselnie. Coleman a Joker-arccal megpróbált ily módon jogosítványt is igényelni. „Mi értelme van a személyigazolványnak vagy a jogosítványnak, ha egyszer nem is ellenőrzik azt?” – tette hozzá az ál-Joker.

Annak ellenére, hogy az igazolványát elkobozták, Coleman New York-ba tervezi következő útját, de ehhez szüksége lesz egy szponzorra. A dán belügyminisztérium azonban kijelentette, hogy ezentúl egyetlen bohócnak maszkírozott embernek sem adnak ki hivatalos igazolványt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward