Itt vannak a Principled Technologies korrigált teszteredményei

A tesztelőket komoly kritika érte azért, ahogy a RYZEN 7 2700X processzorral "bántak", így újra lefuttatták a teszteket, ezúttal egyenlőbb feltételek mellett.

Itt vannak a Principled Technologies korrigált teszteredményei

A Principled Technologies szakembereit komoly kritikák érték a napokban, ugyanis készítettek az Intel számára egy tesztet, amelyben a Core i9-9900K teljesítményét vetik össze a RYZEN sorozat tagjainak képességeivel, ám az eredmény több szempontból is megkérdőjelezhető lett. Mivel egy „fizetett tesztről” van szó, így azon egyáltalán nem lepődne meg senki, ha a tesztben szereplő játékokat úgy válogatnák össze, hogy az jobb képet mutasson a gyártó saját processzorairól, ám az azért kicsapta a biztosítékot, hogy az esélyek nem igazán voltak egyenlők.

A tesztelők az AMD RYZEN 7 2700X processzornál a gyári hűtőt használták, ami ugyan nem szép, viszont nem is óriási tragédia, ám a memória-alrendszer összeállításánál már komolyabb hibát vétettek, ami némileg visszafoghatta a memória-sávszélességre és az időzítésekre egyaránt kényes rendszert. Ennél még egy fokkal súlyosabb, hogy a játéktesztek alatt a RYZEN 7 2700X négy maggal és nyolc szállal dolgozott, hiszen bekapcsolták a Game Mode-ot, ami eredetileg a RYZEN Threadripper processzorokhoz készült. Ezek miatt a különböző médiumok és a fórumozók is támadni kezdték a tesztelőket, akik végül megígérték, újra elvégzik a méréseket. Ígéretüket természetesnen betartották, így az új mérések publikálására sor is került.

Az alábbiakban az látható, mekkora különbséget okoz a Game Mode a Creator Mode-hoz képest. Az Intel Core i9-9900K így is magabiztosan vezet az esetek többségében (ami egy jóval drágább processzortól azért annyira nem meglepő), viszont most már legalább nem tüntetik fel rosszabb fényben az AMD processzorát annál, mint amit valójában tud.

Galéria megnyitása

A fenti eredményeket érdemes lesz majd összehasonlítani a holnap megjelenő első független tesztek eredményeivel, ugyanis az Intel kilencedik generációs Core sorozatú processzorai hivatalosan majd csak holnap rajtolnak el. Reméljük, elegendő mennyiségben érkeznek az újdonságok, azaz nem lesz igazuk a hiányt jósoló pletykáknak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap