Ingyenes online MIT-kurzus indul

Az MIT bárki számára elérhető, ingyenes, online elektronika kurzust hirdetett meg legújabb programja részeként. 

Ingyenes online MIT-kurzus indul

Az MIT bárki számára elérhető, ingyenes, online elektronika kurzust hirdetett meg legújabb programja részeként. Az MITx-projekt keretében ősztől már több óra közül is választhatnak az érdeklődők.

A „próbakurzus” neve Circuits and Electronics (Áramkörök és elektronika), és a nappalis hallgatóknak tartott azonos nevű óra anyagát oktatják az intézmény Informatikatudományi és Mesterséges Intelligencia Laboratóriumának (CSAIL) munkatársai, köztük a labor igazgatója, Anant Agarwal, valamint Chris Terman, Gerald Sussman és Piotr Mitros.

A március 5-től június 8-ig tartó próbakurzus során tökéletesítik a tanításhoz és a hallgatókkal való kapcsolattartáshoz alkalmazott webes eszközöket.

A tananyag nem ígérkezik könnyűnek, elvégzése az oktatók szerint körülbelül 10 munkaórát vesz igénybe hetente. Az érdeklődők a mitx.mit.edu oldalon regisztrálhatnak, és a félév során itt férnek majd hozzá a tanmenethez, a tankönyvhöz, illetve az erre rendszeresített fórumon meg is tárgyalhatják a tanultakat társaikkal, illetve a professzorokkal. Minden héten videoleckéket tekintenek meg, gyakorlati feladatokat hajtanak végre, házi feladatokat adnak le és tevékenykednek a kurzus interaktív laborjában is.

A félév folyamán számonkérések is lesznek, és a kurzust sikerrel teljesítők ingyenes igazolást kapnak annak elvégzéséről. A kurzusra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward