indiePon - Vége a Machinimának?

Kiderül még például az is, hogy miért fontos a hátizsák az Outwardban, hogyan beszélhetünk a macskákkal, vagy milyen az online műszaki segítségnyújtók élete.

indiePon - Vége a Machinimának?

A Machinima levette minden videóját a YouTube-ról

A lépés meglepetésként ért mindenkit, köztük a 2000-ben alapított, népszerű videós közösség tartalomkészítőit is: úgy látszik, elfelejtették értesíteni őket, és már csak felvételeik hűlt helyét találták múlt pénteken.

Lawrence Sonntag (Rooster Teeth) volt az első, aki észrevette, hogy baj van, ki is tett egy képet a Twitterre a priváttá tett videók screenshotjával. Felicia Day Dragon Age-websorozatát siratta, Ricky az Internet Todaytől pedig több, mint hét éves munkájuk miatt búslakodhatott, de rajtuk kívül még számtalan más alkotót érintett érzékenyen a dolog.

Az okokra egy közlemény adott magyarázatot: a Machinimát megvették, az új tulajdonos, az Otter Media pedig saját videós részlegébe, a Fullscreenbe akar átcsatornázni mindenkit – kérdés, hogy erre hányan lesznek hajlandóak, vagy hagyják ott a céget szerződésük lejártával.

Fontos lesz a hátizsák az Outwardban

A Nine Dots Studio nyílt világú szerepjátékáról decemberben írtunk, most pedig fejlesztői naplót kaptunk hozzá.

A felvételből kiderül, hogy hátizsákunk hatással lesz a karakterünkre, és nem csak abban, hogy mennyi zsákmányt cipelhetünk magunkkal. A nagy méretű csomag lelassít, és kevesebb esélyünk lesz elkerülni az ellenséges támadásokat, míg a kisebb táska megkönnyíti a mozgást, de út közben kell élelmet és vizet találnunk, ahelyett, hogy magunkkal vinnénk. Ha csata várható, célszerű levenni az egészet, csak ne felejtsük el, hová tettük.

Megnézhetjük a játék négy régóját is. Térkép lesz ugyan, de nem látszik rajta sem a helyzetünk, sem a célpont. A jellegzetes tereptárgyak alapján kell navigálnunk, és fejben tartanunk, merrefelé járunk, senki nem fogja majd a kezünket.

A túlélőelemek és a rituális alapú mágiarendszer összetett élményt sejtet, míg a folyamatos automata mentés azt eredményezi, hogy együtt kell élnünk (vagy halnunk) döntéseinkkel.

Az Outward március 26-án jelenik meg, a Steamen már felvehető a kívánságlistánkra.

A modemet áramtalanította már?

Kedvenc kérdésünk az internetszolgáltatónk műszaki segítségvonalától, mikor nem működik a hálózatunk, ugye? Nos, a Tech Support: Error Unknown című játék segítségével megtapasztalhatjuk a dolog másik oldalát is.

Friss alkalmazottként kezdünk, egy szuper Quasar Spectrum OS számítógépet használva. Van mailünk, böngészőnk, és egy speciális program segítségével az ügyfelek problémái is eljutnak hozzánk szöveges formában. A kommunikációs képesség kulcsfontosságú, válaszainkat egy listából választhatjuk ki.

Kezdetben alapgondokat kapunk, de később telefonos kémkedés, morális dilemmák, sőt, némi összeesküvéses hangulat vár ránk. A játék februárban jelenik meg, demója letölthető a Steamről, az itch.io-ról és a Game Joltról is.

Jön a PC-s Chaos;Child

A sötét tini-pszichothriller a Tokiót ért pusztító földrengés után játszódik. Több gyilkosság történik, melyeknek valószínűleg köze van egy csapatnyi furcsa fiatalhoz, akiknek képzelete át tudja írni a valóságot. Nagyon anime a cucc, de a Science Adventure-sorozat többi eleméhez hasonlóan nagy eséllyel nem lesz rossz.

Nem kell feltétlenül ismernünk hozzá a szériát, mert különálló sztoriról van szó, de ha megvan ez az előnyünk, felfedezhetünk majd néhány ismerőst. A Chaos;Child január 23-tól érhető el a Steamen.

Ősi istenek leszünk a Sea Saltban

A tenger hideg, sötét, és hosszú az emlékezete, sőt, még dühös is, főleg, ha a pimasz szárazföldiek ki akarnak bújni eónokkal ezelőtt tett vállalásaik alól.

A Sea Salt egy akció-stratégia, melyben Dagont, a tenger istenét alakítjuk. Az emberek felháborító módon abbahagyták a rendszeres áldozatbemutatást, így ránk hárul, hogy megszerezzük betevő husinkat, sok-sok tengeri szörny segítségével.

Véges számú csapataink vannak, így ügyesen el kell kerülnünk a támadásokat. Távolsági harcosaink tűzlabdákat lövöldöznek, a kicsi soklábúak a közelharcosok ellen jók, a nagy ostromlények pedig ledöntik a falakat. Van kampány is, melynek elágazásai lehetőséget adnak az újrajátszásra.

A Sea Salt valamikor tavasszal jelenik meg, steames oldala már van. Az itch.io-n találtok hozzá egy régi demót.

Go go Power Rangers!

A Power Rangers: Battle for the Grid című verekedős játék a 25 éves téma modern feldolgozását ígéri. A harc optimalizált, a kezdők is könnyen megszokhatják, de a veteránoknak is tartogat kihívásokat. A Rangerek bőrébe bújva a rosszfiúkkal, barátainkkal, vagy online más játékosokkal csaphatunk össze.

A Power Rangers: Battle for the Grid áprilisban jön konzolokra, PC-re pedig elvileg még idén. Előrendelhető a hivatalos oldalon, ezzel kapunk egy zöld rangeres skint.

Roguelike elemek a Genesis Alpha One-ban

A bázisépítős-túlélős-lövöldözős játék bejelentéséről és megjelenéséről is írtunk már, egy új trailer azonban a roguelike részekre helyezi a hangsúlyt.

Kapitányként új otthont kell találnunk az emberiségnek, vagy legalábbis a DNS-ünknek, miközben építjük és irányítjuk a hajót, klónokat készítünk, és idegenekkel harcolunk. Amíg életben van valaki a legénységből, addig van esély a sikeres küldetésre. Ha a kapitány hal meg, előléptetéssel megjelenik utóda, és ő lesz az új karakterünk, bár nem biztos, hogy teljesen embernek számít majd, hiszen a genetikai kísérleteknek is nagy szerepet szánnak a fejlesztők.

A Genesis Alpha One január 29-én jelenik meg az Epic Store-ban, a Steamen csak 2020 januárjától kapható.

RimWorld egy űrállomáson

A Meeple Station nevű játék ugyanazt szeretné nyújtani, mint a Dwarf Fortresshez, vagy a RimWorldhöz hasonló kolóniaszimulátorok, de ezúttal egy űrállomás fedélzetén.

Nagyjából a nulláról indulunk, és egy virágzó vállalkozást kell létrehoznunk bányászattal, kereskedelemmel, hidroponikus farmerkedéssel, energiafejlesztéssel, a létfenntartó rendszerek kezelésével, és felfedezetlen csillagrendszerek megismerésével.

A fejlesztő Vox Games nyílt végű űrszimulátorként jellemzi az alkotást, mely jelenleg korai hozzáférésben van cirka húsz százalékos készültséggel, de márciusra például már co-op lehetőséget terveznek.

A Meeple Station január 24-ig 15 százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Neurális hálózatok és egy macska

A while True: learn() a gépi tanulás rejtelmeibe vezet be minket neurális hálózatokkal kapcsolatos fejtörők segítségével, de történet is van a macskánkról, aki a jelek szerint jobban ért a dologhoz, mint mi – készüljön hát el az ember-macska fordítóprogram!

A rejtvények olyan valódi problémákon alapulnak, amiket gépi tanulással lehet megoldani, mint például az önvezető autók esetében. Karakterünk egy idealizált kocka-tudós, aki a szabadúszó munkától eljut odáig, hogy egy cég tech-részlegét vezesse (vagy nem).

A while True: learn() a Steamen és a Humble Store-ban is elérhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap