Raccoon City-től a Warhammer világáig – Januári játékmegjelenések

Itt a Resident Evil 2, jön a Battlefleet Gothic: Armada 2, gigászi csaták a PlanetSide Arena-ban, és a Kingdom Hearts rajongói is remek hetek elé néznek!

Raccoon City-től a Warhammer világáig – Januári játékmegjelenések

Mint ahogy azt mi is megírtuk, a Valve webshopjának kínálata a Steam Direct bevezetése óta több, mint a duplájára nőtt, közel követhetetlenné téve, hogy mi, és mikor jelenik meg. Rovatunk ezért engedelmeskedve az új idők új szavának megújul. A jövőben havonta jelentkezik majd, és a teljes felhozatal helyett az AAA-kategóriás programokra, illetve az érdekesebb indie-címekre fog fókuszálni.

Lássuk hát, hogy mit tartogat még a január!

1998 vitán felül a játékipar egyik, ha nem a legerősebb éve volt, mivel olyan, mára etalonná nemesedett remekművek érkezésének örülhettünk, mint a Metal Gear Solid, a Half-Life, a StarCraft, a Baldur's Gate, a Grim Fandango, a Fallout 2, az Unreal, a Thief: The Dark Project, vagy épp a túlélőhorrorok koronázatlan királyának tekintett Resident Evil 2. Ez utóbbi népszerűségét jól mutatja, hogy a rajongók hosszú éveken keresztül könyörögtek a remake-hullámra felpattanó Capcomnak azért, hogy szakembereik új köntösbe bújtassák Leon S. Kennedy és Claire Redfield hideglelős kalandjait. Sőt, bár jogi okokból eleve bukásra voltak ítélve, egyesek maguk próbálták elkészíteni a felújított kiadást. A japán vállalatnál azonban végül meghallgatták a tömegek fohászait, így a héten végre újra visszatérhetünk majd Raccoon City-be, hogy megküzdjünk az emberhúsra éhes fertelmekkel. Jócskán feltupírozott látványvilág, a kornak megfelelő irányítás, a régi időket idéző játékmenet, és veszélyek minden sarkon: ahogy arról a demót kipróbálva meggyőződhetünk, garantáltan nem fogunk unatkozni.

Többet és jobbat – leginkább így lehetne összefoglalni a Battlefleet Gothic: Armada 2 célkitűzését. A Tindalos Interactive igen jól sikerült, 2016-os RTS-ének folytatásában ugyanis a Warhammer 40,000 univerzum tizenkét frakciójának hajóival vethetjük majd bele magunkat az örökkön-örökké forrongó világ véget nem érő küzdelmeibe. Lomha, de iszonytató tűzerejű ork bárkák, kecses, remekül manőverező, ám gyenge aeldari járművek, vagy épp a tiranidák furcsa bio-flottái: választékból nem lesz hiány.

A gyors-pörgős akció szerelmeseit a PlanetSide Arena igyekszik majd behálózni. A népszerű franchise legújabb felvonásában az ígéretek szerint egy szavunk sem lesz majd a változatosságra. Hiszen azon túl, hogy három, más-más területen jeleskedő kaszt közül fogunk tudni választani, kismillió fegyverrel és járművel ritkíthatjuk majd meg ellenfeleink sorát. Ráadásul a már-már elmaradhatatlan, magányos farkasként, vagy egy három fős osztag tagjaként kipróbálható battle royale mód mellett a gigászi, két 250-250 fős csapatot felvonultató hagyományos multival is próbára fogjuk tudni tenni a képességeinket.

A valami különlegességre vágyók Genesis Alpha One-ban mélyedhetnek majd el. A Radiation Blue sajátos hibridjében egy űrhajó parancsnokát fogjuk alakítani, és minden erőnkkel azon kell majd lennünk, hogy a lehető legtovább húzzuk a veszedelmes, véletlenszerűen generált világűrben. Tekintve, hogy a halál végleges, a legkisebb hiba is az életünkbe fog kerülni, így érdemes lesz alaposan megfontolni a döntéseinket. Lényeges, hogy a PC-s változatot 2020-ig csak az Epic Games boltjából tudjuk majd letölteni.

A Kingdom Hearts III-nak hála, az RPG-k rajongói sem fognak unatkozni. A Sora kalandjai körül forgó szériát trilógiává bővítő részben számos, Disney-rajzfilmekből ismert, új vidéket járhatunk majd be, és természetesen megannyi hőssel, illetve gaztevővel fogunk találkozni utazásunk során. Borzasztó sokáig készült az új rész, de a trailerek alapján megérte rá várni.

Felsorolásunkat a Life is Strange 2: Episode 2 – Rules zárja. A Dontnod narratíva-központú, epizodikus kalandjátékának második felvonásában a vándorlástól legyengült Sean és Daniel arra jutnak, hogy vállalva a kockázatot, egy kis időre nagyszüleiknél húzzák meg magukat. Tervüket siker koronázza, és még a magát Captain Spiritnek nevező, egyben szuperhősnek gondoló szomszéd gyerekkel, Chris Eriksennel is összebarátkoznak.

A január hátralévő részében megjelenő fontosabb játékok az alábbiak:

Január 24.

  • Life is Strange 2: Episode 2 – Rules (PC, PS4, Xbox One) Steam
  • Battlefleet Gothic: Armada 2 (PC) Steam

Január 25.

  • Resident Evil 2 (PC, PS4, Xbox One) Steam

Január 29.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap