indiePon - A mainstreamen túl 73. rész

Jön a BioWare ex-munkatársai által készített Breach, kipróbálható a Rapture Rejects, epizodikus lesz a Pathologic 2 - ezekről, és más érdekességekről olvashattok a mai részben.

indiePon - A mainstreamen túl 73. rész

Januárban tárul fel a Breach labirintusa

A BioWare egykori munkatársaiból álló QC Games bemutatkozó projektjéről augusztusban írtunk. A kompetitív co-op labirintusfelfedezősdiben egy csapatnyi hős küzd meg mitikus szörnyekkel és vezetőjükkel, az egyik játékos által irányított démoni dungeon masterrel.

A végleges játék ingyenes lesz, de a januárban a Steamen induló early access-verzióért fizetnünk kell majd. November 30. és december 2. között technikai alfatesztet tartanak.

Kipróbálható a Rapture Rejects

A hét elején írtam a Cyanide & Happiness című képregényre alapozott battle royale-ról, tegnap el is indult a korai hozzáférés a Steamen. Hozzácsaptak egy ingyenes hétvégét is, így most bárki beszállhat a fekete humorral fűszerezett mészárlásba.

Jól sikerült a karakteralkotás: emberkéinknek nincs kifejezetten meghatározott nemük, csak különböző dudorokat rakhatunk rájuk itt-ott, vagy nem, ha nem akarunk. Az európai szerveren voltak olyan meccsek az induláskor, ahol nem jött össze az ötven játékos, de azóta rendeződhetett a dolog.

A hétvége után cirka 17 eurót kell majd fizetni a Rapture Rejectsért.

Epizodikusan jelenik meg a Pathologic 2

A Pathologic remake-jének története szerint egy orvost alakítunk, aki egy várost megfertőző betegséget kutat. Munka közben ennünk és pihennünk kell, de nem az erdőben keresünk bogyókat és gyökereket, hanem a település felettébb khm, érdekes lakóinak segítségére szorulunk. A lehetőségek között a barátkozás, a lopás, és a gyilkosság is szerepel.

A csavar az idő: összesen 12 napunk van arra, hogy megszüntessük a járványt, és megoldjuk apánk meggyilkolásának rejtélyét. A sztorit három nézőpontból ismerjük meg (Haruspex, Bachelor, Changeling),

A játékot készítő Nikolaj Dibovszki több okkal indokolta az elnyújtott fejlesztést, például az orosz gazdasági helyzetből adódó anyagi nehézségekkel, melyek miatt nem kapott meg egy fontos befektetési szerződést.

Az első epizód a Haruspex-szál lesz valamikor 2019 áprilisa és júniusa között, a másik kettő később érkezik. A videóhoz kapcsoljátok be az angol feliratot, ha nem tudtok oroszul…

Jövőre jön a Batalj

A Fall Damage körökre osztott, online akció-stratégiájában 1v1 csatákban veszünk részt saját kezűleg létrehozott csapatunkkal. Egyedi mechanikák, három frakció, többféle hős és egység biztosít számtalan különböző kombinációt, így biztosan megtaláljuk a játékstílusunknak megfelelő összeállítást.

Érdekesség az is, hogy ellenfelünkkel egy időben hajtjuk végre a támadásokat. A tervezési szakasz után élesben nézhetjük végig, hogyan működik stratégiánk, a végén pedig kiderül, melyik játékos volt az okosabb-ügyesebb.

A Batalj megjelenését a jövő évre tervezik. A Steamre már felkerült, a zárt bétára pedig a hivatalos oldalon jelentkezhettek.

Megjelenési trailert kapott az Override: Mech City Brawl

A The Balance Inc. stúdió mech-es verekedős játéka 12 PvP-móddal vár minket, a csapatok összeállításától függően. Az offline és online küzdelmek például 1v1, 2v1, 2v1v1, 2v2, 3v1, sőt, Free-For-All változatban is elindulhatnak, a rendelkezésre álló játékosok száma, és a mech esetleges közös irányítása alapján. Egy mech-be 2-4 ember ülhet be, mindenki más-más szekcióra ügyel.

Induláskor tucatnyi mech közül válogathatunk majd, mindegyik eltérő játékstílust igényel, és egyedi képességekkel rendelkezik. A kiválasztott mech különböző kiegészítőkkel és skinekkel alakítható olyanra, amilyenre szeretnénk.

Az új videó alapján valóban is létező helyszíneken folyik majd a küzdelem, eljutunk például Tokióba, Egyiptomba, San Franciscoba, Mexikóba, sőt, még a Holdra is.

Az Override: Mech City Brawl december 4-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Zárt bétában a Crossout open world PvE kalandmódja

A Targem Games és a Gaijin Entertainment bejelentette, hogy zárt bétafázisba lépett a posztapokaliptikus online akciójáték új Adventure módja, ami gyakorlatilag egy sztorialapú kampányt takar. Egyedül, de co-opban is játszhatjuk, a fő küldetéseken kívül rengeteg egyéb feladat és esemény vár ránk.

A történet szerint teljes települések kezdenek hirtelen megőrülni, az emberek dühödten rátámadnak egymásra. A túlélők szétszóródnak, emlékek nélkül kóborolnak a pusztaságban. Karakterünk is egy ilyen túlélő, aki megpróbál rájönni, mi történt vele és egykori barátaival, szomszédaival, ki tehet róla, és mi legyen a következő lépés. További részleteket a fejlesztői naplóban találtok.

Az új mód egyelőre a 16 négyzetkilométeres Blood Rock környékén játszódik. A nagy terület számos lehetőséget tartogat a felfedezésre, az ellenfelek levadászására, és a küldetések elvégzésére. Bármelyik járművünket használhatjuk, időhatár nincs, és bármikor kiléphetünk, majd visszatérhetünk a kampány eseményeihez.

A zárt bétára itt lehet jelentkezni, a Wholesale Recall csomag tulajdonosai alapból hozzáférnek. Maga a Crossout ingyenesen tölthető le a Steamről, vagy a hivatalos oldalról.

A Sierra-játékokra emlékeztet a Mage’s Initiation: Reign of the Elements

A korábban Anonymous Game Developers Interactive-nak nevezett Himalaya Studios kaland-RPG-je nagyjából tíz évig készült. A Quest for Glory által ihletett játékban egy tinédzser varázslót alakítunk, akinek három feladatot kell megoldania, hogy bebizonyítsa rátermettségét. Ja, és a királyságot is meg kell menteni.

Mágiánk segíthet a rejtvények megoldásában, de a goblinokat is megfagyaszthatjuk vele, ha belénk kötnek. Kezdéskor négy elementális specializáció közül választhatunk, melyek egyedi varázslatokat biztosítanak a harcban, és azon kívül is. Ha akarjuk, megpróbálhatjuk kikerülni az összecsapásokat, így a játék közelebb áll majd a klasszikus point-and-click kalandokhoz, de megmaradnak az elágazó lehetőségek és a karakterfejlődéses elemek.

A Mage’s Initiation: Reign of the Elements január 30-án jelenik meg, a steames oldal már él.

Korai hozzáférésben a Thea 2: The Shattering

A 2015-ös Thea: The Awakening című roguelike-4X stratégia-RPG-kártyajáték hibrid folytatása egy sötét fantáziavilágban játszódik, melyet a szláv mitológiára és folklórra alapoztak. A fejlesztő MuHa Games nagyjából hat hónaposra tervezi az early accesst, de már a jelenlegi verzió is teljesen játszható, és csaknem minden lehetőség benne van.

Egyedül, de co-opban is belevághatunk, ha nem bánjuk, hogy néhány mechanika, kaland és grafikai részlet még hiányzik. December 7-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Demót kapott a Broken Reality

Az internet 3D-s paródiájában játszódó vicces kalandban változatos fejtörők, csodás világok, barátok, élmények, fejlődés, és sok minden más vár ránk.

A játék december 6-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen, a demó is innen tölthető le.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap