indiePon - A mainstreamen túl 71. rész

Cyanide & Happiness-féle battle royale, a kilencvenes éveket idéző retro-FPS, a legröhejesebb Fallout 76-bug, és a Skyrim szupernagyija is rátok vár - többek között - a mai epizódban.

indiePon - A mainstreamen túl 71. rész

Elindultak a Ring of Elysium európai szerverei

A Tencent ingyenesen játszható battle royale lövöldéjében eddig csak az észak-amerikai szervereken játszhattunk, ennek minden technikai hátrányával. Nemrég viszont tényleg saját gépparkot kaptunk, bár egyelőre nincs minden rendben, hiszen többen nem tudnak kapcsolódni, vagy nagy laggal küzdenek. A hibákat igyekeznek rendezni a szerverüzemeltetőkkel.

A játék egyébként többnyire pozitív értékeléseket kap a Steamen. Van benne néhány újdonság a műfaj más tagjaihoz képest: megválaszthatjuk spawnpontunkat, kezdőfelszerelésünket, és egy helyett négy túlélő mászhat a mentőhelikopterbe a meccsek végén.

A kilencvenes éveket idézi a Prodeus

Nem unatkoznak a vérgőzös retro-FPS-ek kedvelői: az olyan modern folytatások, mint a Wolfenstein 2: The New Colossus, vagy tribute-játékok, mint az Ion Maiden, vagy a Project Warlock remekül elszórakoztathatják őket. A jóból viszont sosem elég, vallják a Prodeus fejlesztői.

Mike Voeller és Jason Mojica projektje leginkább a Doomhoz, a Duke Nukem 3D-hez és a Quake-hez hasonlítható, a fényekből, az animációkból viszont azonnal lejön, hogy friss alkotásról van szó. A látványvilágot persze megpróbálták a nagy elődökhöz igazítani, de ez nem megy a minőség rovására.

A Prodeus megjelenését a jövő évre tervezik, steames oldalt már kapott.

Jön a Rapture Rejects korai hozzáférése

A Cyanide & Happiness című pimasz, és gyakran fekete humorral teli kultklasszikus képregénysorozat 2005 óta fut az explosm.net-en. A Galvanic Games és az Explosm Games együttműködésében 2D-s battle royale játék készül a C&H univerzumba helyezve.

A Rapture Rejects története szerint megtörtént az elragadtatás, vagyis az arra érdemeseket felrántották a Paradicsomba, mi viszont könnyűnek találtattunk, és a Földön ragadtunk. Persze nem vagyunk egyedül, egyetlen egy hely viszont még akad odafent, a többit pedig kitalálhatjátok.

A korai hozzáféréses verzióban, mely november 29-én indul a Steamen, meccsenként ötvenen csapunk majd össze. Az éles megjelenést 2020 elejére tervezik.

A balti államokba visz az Euro Truck Simulator 2

A Beyond the Baltic Sea kiegészítővel Litvánia, Lettország és Észtország útjait járhatjuk be, de eljuthatunk Finnország déli részére, vagy Nyugat-Oroszországba is. Összesen több, mint 13 ezer kilométernyi új szakaszt, és 24 fontosabb várost kapunk, köztük például Szentpétervárt.

Lesznek még friss látványosságok, kisebb települések, vonatok, villamosok, dokkok, ipari létesítmények is, tehát lesz mit nézni az ablakon át.

A Beyond the Baltic Sea DLC november 29-től érhető el, a steames oldal már él.

Hex-alapú csaták a Warbornban

A Raredrop Games körökre osztott stratégiai játékában hatalmas, lézerkardos humanoid robotok és pilótáik csapnak össze.

Tíz mech-alaptípus és négy, egyedi páncélos hős áll rendelkezésünkre, ez utóbbiak jobb minőséget és olyan fegyvereket jelentenek, mint a Dread Saber, vagy a Judgement Cannon. A fejlesztők teljes, sztorialapú kampányt, illetve 1v1 online multiplayer lehetőséget ígérnek. Lesz pályaszerkesztő is, de az egyelőre nem tiszta, hogy többjátékos térképekhez, vagy szcenáriókhoz.

A Warborn valamikor jövőre jelenik meg PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switch-en.

Bátor űrpilóta leszünk a Jets’n’Guns 2-ben

A Rake in Grass stúdió lövöldéje már több, mint két éve készül, és még nagyjából egy teljes évre szükség van a befejezéséig, de ehhez már meghívják a játékosokat is.

Az univerzumot szörnyű veszély fenyegeti: egy másik dimenzióból származó lény módszeresen elkezdett kiirtani minden értelmes életet. A galaxis megosztott népei tehetetlenek, ezért a mi feladatunk lesz, hogy szembenézzünk az ellenséggel.

A játékmenet lényege, hogy lőjünk szét, és robbantsunk fel mindent. Ennek megfelelően pörgős, gyors akcióra lehet számítani, rengeteg rosszfiúval, tonnányi fegyverrel, és szabad hajóépítési lehetőséggel.

A Jets’n’Guns 2 korai hozzáférése decemberben indul a Steamen. Az első rész jelenleg fillérekért kapható nemcsak a Valve boltjában, de a Humble Store-ban is.

Szupernagyit az Elder Scrolls VI-ba!

Shirley Curry legendának számít a Skyrim rajongói között: a hölgy nyolcvan év felett is imádja a játékot, sőt, több, mint 412 ezer követővel rendelkező YouTube-csatornája is van, ahol rendszeresen streamel.

Mikor Shirley megtudta, hogy még több évet kell várnunk az Elder Scrolls VI érkezéséig, érthető módon elkeseredett egy kicsit, hiszen attól tart, hogy esetleg már nem él a megjelenéskor. Kommentje gyorsan egyfajta mozgalommá vált, melynek célja, hogy valamilyen módon „építsék be” őt a játékba, akár egy NPC, vagy egy helyszín, esetleg egyedi fegyver formájában. Ilyesmire már van példa: a Skyrim Erik the Slayer nevű NPC-jét Erik Westről mintázták, aki hat hónappal a játék megjelenése előtt halt meg rákban, és nagy rajongója volt a franchise-nak.

Készült egy B terv is: modok segítségével oldanák meg a dolgot. Shirley imádja az ötletet, hozzájárult, hogy felhasználják alakját és hangját, sőt, szinkronizál bármilyen szöveget, ha kell. Jelenleg önkénteseket keresnek, akik átnéznék Shirley videóit, hogy kiszűrjék legjobb beszólásait, arckifejezéseit és hasonlókat. Egy subreddit szerint a néni sztorija önmagában csodálatos, simán átültethető lenne mondjuk egy idős bretonra.

Az biztos, hogy Shirley nem piskóta, totális Skyrim-rajongó, nagyon jól játszik és annyira cuki, hogy elolvadunk tőle, szóval én nagyon drukkolok a dolognak.

A Pokémon: Let’s Go PC-n

A játék nemrég jelent meg Nintendo Switch-re, de a Yuzu emulátor segítségével talán PC-n is kipróbálhatjuk majd. A dolog nem tökéletes: rossz a hang, nem lehet elolvasni a szövegeket, és erőmű kell hozzá, de már az is nagy szó, hogy egyáltalán elindult, főleg, hogy ilyen gyorsan sikerült összehozni.

A legröhejesebb Fallout 76-bug

A halhatatlan játékos után itt egy újabb érdekesség. Egy power armor-szett egybeolvadt gazdája testével, és bár sosem látszott kényelmesnek a hacuka, azért elég bizarr látni a hosszú távú használat testünkre gyakorolt hatásait…

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap