indiePon - A mainstreamen túl 48. rész

A mai részben többek között jótékonyságról, és cuki, ám veszélyes állatkákról olvashattok, de elgondolkodhattok arról is, hogy beiratkoztok egy virtuális művészeti iskolába.

indiePon - A mainstreamen túl 48. rész

One Special Day szeptember 28-án

A SpecialEffect nevű jótékonysági kezdeményezés a mozgáskorlátozott gémerek segítését tűzte ki célul különböző hardverek és szoftverek átalakításával és megalkotásával, hogy hozzáférjenek a digitális játékokhoz, és ez segítse terápiájukat, önbizalmukat, illetve rehabilitációjukat.

A SpecialEffect által megrendezett One Special Day esemény során felkérik az iparág szereplőit, hogy egy adott napi, jelen esetben szeptember 28-i bevételüket ajánlják fel a cél érdekében. Idén többek között a SEGA, a Rare, a Ubisoft, a Codemasters, a Rovio, a Jagex, a Creative Assembly, a Devolver Digital, a Bossa Studios, a Double Fine, az Electronic Arts, a Logitech, és a Payload Studios is csatlakozott.

A Humble külön csomaggal készült: az október 2-ig elérhető pakkban olyan játékokat találunk, mint a GRID 2, a Crazy Taxi, az Alpha Protocol, vagy a Telltale-féle Guardians of the Galaxy.

Egy kisfiú már játszhatott a Fallout 76-tal

De ne irigyeljétek: a 12 éves, virginiai Wes a rák egy ritka fajtájában, neuroblasztómában szenved ötéves kora óta. Orvosai nemrég azt ajánlották, hogy szüntessék be kezelését, mert talán több kárt okozna, mint amennyi haszna lenne. Wes tudja, hogy valószínűleg nem lesz módja játszani a Fallout 76 Power Armor Editionnel, amit előrendelt, és ami novemberben jelenik meg.

Wes a múlt héten mégis kipróbálhatta a játékot, elsőként a cég munkatársain kívül. Matt Grandstaff kereste fel a fiút a Bethesdától egy példánnyal, és egy sisak-prototípussal, amit Todd Howard is aláírt. Szülei elmondása szerint Wes régen volt ilyen boldog, mint a kalandban töltött órák alatt.

Wesnek egy GoFundMe-oldalon gyűjtenek támogatásokat.

Galéria megnyitása

Megjelenési trailert kapott a Pathfinder: Kingmaker

A tegnaptól elérhető izometrikus RPG érkezéséről már beszámoltunk szokásos hétfői rovatunkban, de akkor még nem volt meg az új videó. Szerintem nagyon hangulatosra sikerült, érdemes megnézni, bár talán még érdekesebb a karakterkészítésről szóló felvétel.

A Pathfinder: Kingmaker a Steamen, a GOG-on és a Humble Store-ban vásárolható meg.

Korai hozzáférésben a Parkasaurus

A nagyon cuki dínópark-menedzselős játékban talán nem vár ránk élethű megjelenítés, de a változatos színekben pompázó állatkák boldogságának, illetve a látogatók elégedettségének biztosítása roppant szórakoztató feladat. A mosolygós T-Rex persze ne tévesszen meg senkit, őkelme fel tudja húzni magát, és vidáman elfogyasztott vendégek is előfordulhatnak.

A trailer érdekes keverék gülüszemekből, összetett kutatási fákból, időutazásból és sok más dologból. A fejlesztő kétfős WashBear szerint ez még csak a pre-alfa verzió, a játék alapjai vannak készen. Az éles változat körülbelül 6-8 hónap múlva várható, kicsit drágább lesz majd, mint a jelenlegi húsz eurós ár.

A Parkasaurust a Steamen találjátok meg.

Itt az Absolver ingyenes kiegészítője

Az általunk is tesztelt verekedős játék Downfall címre hallgató DLC-je új játékmódot tartalmaz, mely egy friss, procedurálisan generált helyszínre (Adalian Mines) visz minket.

Elérhetővé vált a Bruce Lee által kifejlesztett Jeet Kune Do-ra alapozott harci stílus, a Faejin, mely ötvözi a támadó és védekező mozdulatokat. A School Challenges eléréséhez legalább Disciple szint kell, 1v1 párbajokkal hat új teljes szettet szerezhetünk felszerelésünkhöz.

A patch notes itt olvasható.

Elrajtolt a Timespinner

A játék kickstarteres kampánya négy évvel ezelőtt futott, akkor 2015 novemberére várták a megjelenést. Az extra idő mindenesetre jót tett a projektnek, a friss trailer alapján remek kalandban lesz részünk.

Az időben utazunk vissza, hogy megbosszuljuk családunkat, méghozzá egy birodalom elpusztításával. Maga a játékélmény is egyfajta időutazás: a látvány a Super Nintendot idézi, a zene a PlayStation-klasszikusokra emlékeztet, de persze találkozunk majd új ötletekkel is, mint például az idő befagyasztása, vagy a második játékos, aki kísérőnket irányíthatja.

A Timespinnert a Steamen és a Humble Store-ban keressétek.

Állatos battle royale?

Újabb cuki állatkás játékról olvashattok most: a Super Animal Royale macskákat, kutyákat, rókákat, szarvasokat, lajhárokat és pandákat ereszt egymásnak, hogy addig harcoljanak, míg csak egyikük marad életben.

A véresen aranyos, felülnézetes alkotásban 64 játékos küzd meg egymással a meccseken, és kaptunk hozzá egy trailert is, de jelenleg ennél többet nem igazán tudni róla. A zárt alfába a hivatalos oldalon keresztül lehet bejutni, a korai hozzáférés októberben indul a Steamen.

Virtuális művészeti iskola lesz az Art Sqool

Julian Glander projektje egy szimulációs és rajzprogram, melyben kiélhetjük tehetségünket a több száz megkezdett rajz segítségével, valamint felfedezhetjük a szépséges és titokzatos Art Sqool Campust.

De vajon kreatívvá tehet-e minket egy videójáték, vagy jobb alkotókká válhatunk-e tőle? Ennek kiderítésére ötven feladatot kell elvégeznünk, összegyűjtenünk az összes ecsetet (18 darab), és befejeznünk az iskolát. Vajon sikerülni fog?

Az Art Sqool megjelenését a jövő évre tervezik.

Battle royale a Doom 2-ben is

Az élmény egy készülő moddal lesz elérhető, mely maximum 64 főnek teszi majd lehetővé a csatlakozást. A térkép az első Doom három pályájának összefűzéséből fog állni.

A fegyverek, lőszerek és power-upok véletlenszerűen jelennek meg, és még a játéktér is egyre csökken, mint a Fortnite-ban, vagy a PUBG-ben. A mod használatához szükség lesz a Zandronum 3.0-ra is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap