indiePon - A mainstreamen túl 37. rész

Ma elhoztuk nektek a Rebel Galaxy és a Hello Neighbor előzményét, egy összeesküvéses-robbanásos nyomozósdit, és az ingyenes Dirty Bomb 1.0-s verzióját, de persze más érdekességeket is találtok majd.

indiePon - A mainstreamen túl 37. rész

Bejelentették a Rebel Galaxy előzményét

A Rebel Galaxy Outlaw tele lesz törvényenkívüliekkel, robbanásokkal, a valóságra cseppet sem hasonlító űrharcokkal, és kiváló zenékkel.

A Double Damage Games 2015-ös Rebel Galaxy-ja (tesztünk itt) nagy siker volt, és az új projektet is úgy tervezik, hogy legalább ilyen jó élményt nyújtson. A pörgős csaták mellett több, mint húsz órányi rádióműsor, szabadidős tevékenységek (például kockapóker, vagy billiárd), számos karakter és feladat vár ránk. Itt nem az univerzum megmentése a cél, sokkal nagyobb vonzása van néhány kreditnek.

Az események 34 évvel a Rebel Galaxy előtt játszódnak, néhány, a Földhöz ezúttal közelebb eső csillagrendszerben. Juno Markev, egy csempész bőrébe bújunk, aki visszavonultan élt, míg az események rá nem kényszerítették arra, hogy visszatérjen. Egy félresikerült munka során a hajónk is tönkremegy, és jelentős adósságunk keletkezik régi barátunknál, aki egyébként kaszinótulajdonos… Igen, a hangulat egy az egyben olyan, mint a Firefly-ban, vagy a Wing Commander: Privater-ben.

A Rebel Galaxy Outlaw megjelenését 2019 első negyedévére tervezik PC-n, PlayStation 4-en és Nintendo Switch-en.

Előzményt kap a Hello Neighbor is

A játékot kiadó Tinybuild jelentette be a Hello Neighbor: Hide and Seek készülését, mely a kedves szomszéd és családja, főként két gyereke tragikus történetét meséli el. A testvérek bújócskáznak, közben pedig megismerjük az alapjátékban történtekhez vezető eseményeket.

A mellékelve kiadott trailer meglepően érzelmes, láthatjuk benne a szomszéd és a gyerekek, illetve a két testvér közötti kapcsolat fokozatos leépülését. Az egyelőre nem tisztázott, pontosan hogyan zajlik majd a játékmenet, de a számos helyszín alapján valószínű, hogy a lopakodáson túl más is lesz benne, és sokkal nagyobb hangsúlyt helyez a sztorira.

A Hello Neighbor: Hide and Seek megjelenési dátuma még nem ismert, de a hivatalos oldalról ingyenesen letölthető az alfa verzió.

Az idei év Isaac éve

Ezt a Binding of Isaac alkotója, Edmund McMillen mondta, miután a játékot kiadó Nicalis egy rövid teaserben belengette a Binding of Isaac: Repentance-t. Hogy egy új részről, vagy egy add-onról van-e szó, azt még nem tudni, de a projekt ott lesz a most hétvégén tartott PAX Westen, így valószínűleg további információkra lehet számítani.

Tele lesz rejtéllyel a The Bradwell Conspiracy

A játék egy belső nézetes, a közeli jövőben játszódó, történetalapú kaland, melyben egy robbanás túlélőiként térünk magunkhoz, és igyekszünk kikeveredni szorult helyzetünkből, miközben kiterjesztett valóságot megjelenítő szemüveg segítségével kommunikálunk a másik életben maradt személlyel, Amberrel.

A Bradwell Electronics romjai között fényképeket küldözgetünk egymásnak, hogy közösen megtaláljuk a meneküléshez vezető utat. Ahogy egyre mélyebbre jutunk a vállalat titkos, földalatti komplexumában, egy rettenetes titok körvonalai kezdenek kirajzolódni.

A megjelenési dátumról egyelőre nem esett szó, de a steames oldal szerint hamarosan várható.

Akcióban az Industries of Titan harcrendszere

A Szaturnusz holdján játszódó kolóniaszimulátor csatái kicsit emlékeztetnek az FTL-re: felülről látjuk hajónk belsejét, a komponenseket odahúzással helyezhetjük el a megfelelő pontokon. Az is leolvasható, hol talált be a lézersugár, és mekkora kárt okozott.

A videó végén a Tanácstól kérünk segítséget, ez a játék frakcióalapú politikai rendszerére utal, amit a fejlesztő Brace Yourself Games be szeretne építeni.

Az Industries of Titan megjelenési dátuma még nem ismert, de valószínűleg jövőre lesz elérhető.

Szeptember 20-án jön a Cube Escape: Paradox

A hátborzongató, fejtörőkkel tarkított, Rusty Lake-féle point-and-click kaland főhőse Dale Vandermeer, a hírhedt detektív, akit egy régi ellensége csapdába ejtett egy szobában, miközben nem emlékszik arra, hogyan került ide. Mellékelnek hozzá egy élőszereplős mozit, a Paradox: A Rusty Lake Filmet is, ami gyakorlatilag ugyanezt a történetet meséli el, csak más nézőpontból.

A játékot két fejezetre osztották, egy ingyenesre és egy fizetősre. Az ingyenes követi a film eseményeit, hogy összehangolt élményt nyújtsanak együtt, de egyébként a film és a játék is külön alkotás, és nem számít, melyikkel kezdünk, vagy akár teljesen kihagyjuk-e a filmet.

A Cube Escape: Paradox és a Paradox: A Rusty Lake Film is elérhető a Steamen.

Járványok ellen küzdünk a Pandemicben

Az egyik legnépszerűbb társasjáték steames verziójában egy rakásnyi csúnya betegség támad az emberiségre. Elit orvoscsoportunk feladata a járványok megállítása, a minták begyűjtése, és a gyógymód megtalálása. A nehézségi szint az elég keménytől a brutális rémálomig terjed, de az egész remek móka.

A digitális változatban jelenleg nincs online multiplayer, vagy co-op lehetőség, csak lokálisan játszhatunk többedmagunkkal.

Itt az éles verziós Dirty Bomb

Az ingyenesen játszható, csapatalapú FPS éveket töltött nyílt bétában, de most végre megjelent az 1.0-s verzió a Steamen.

A játék helyszíne az atomcsapás-sújtotta, jövőbeli London, ahol high-tech zsoldosokként vállalunk el feladatokat: robottankokat kísérünk, embereket lövünk le, kicsit úgy, mintha összekevernénk a Counter-Strike-ot és a Team Fortress 2-t, megfűszerezve egy kis Wolfenstein: Enemy Territory-val.

Az új játékosok egy rakásnyi aprósággal, és egy 14 napos kreditboosterrel indulnak, a visszatérő veteránok pedig ezen felül kapnak egy, a nyílt bétára emlékeztető kozmetikai cuccot is, ha a következő két hétben belépnek a játékba.

Deluxe verziót kapott a Battle Chef Brigade

Jelentős változásokat hozott a főzőcskés akció-kaland frissítése: már van helyi multiplayer lehetőség, illetve érkezett egy friss karakter, Ziggy, a nekromancer-séf, és néhány új játékmód is. A teljes listát a patch notes tartalmazza.

A Battle Chef Brigade Deluxe jelenleg negyven százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen és a GOG-on is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap