indiePon - A mainstreamen túl 24. rész

A mai rész érdekességei között a rajongói Day of the Tentacle-folytatásról, a Big Robot új játékáról, egy furcsa biliárdjátékról és egy történetalapú roguelike űrkalandról is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 24. rész

Letölthető a rajongói Day of the Tentacle-folytatás első része

A Double Fine stúdió 2016-ban elkészítette a klasszikus kalandjáték remastered verzióját, mely nagyon jól sikerült, de ettől még a lelkes tömegek ugyanúgy vágytak a folytatásra. Hivatalos forrásból ez talán örök álom marad, de egy rajongói verzió első része most elérhetővé vált.

A Return of the Tentacle – Prologue a történet elejét mutatja be: Bernard, Laverne és Hoagie visszatérnek Dr. Fred laboratóriumába, hogy megmentsék a világot a gonosz Lila Csáptól. A hangulat ismerős lesz, de a sztori új, olyan friss karakterekkel, akik alapesetben más játékokhoz tartoznak.

Megalomániás csápokra vadászunk majd, meghökkentő párbeszédeket folytatunk és őrült rejtvényeket oldunk meg, mindezt pedig egy modern kezelőfelület teszi hozzáférhetővé, de lesz hagyományos egeres irányítás is. A fejlesztők mindent megpróbáltak, hogy a nagy klasszikus hangulatát és humorát átcsempésszék a 21. századba.

A Return of the Tentacle - Prologue ingyenesen letölthető az itch.io-ról.

Augusztus 1-én jön a Stardew Valley multiplayer módja

A játék alkotója, Eric Barone, vagyis ConcernedApe jelentette be a hírt. Ahogy elmondta, a végleges verzió nagyjából ugyanaz lesz, mint amit most a bétában tesztelgetnek, néhány utolsó perces hibajavítás fog még bekerülni. Megerősítette azt is, hogy nem lesz osztottképernyő-támogatás.

Ha belenéznétek a bétába, a Steamen részletes instrukciókat találtok arról, hogyan tehetitek ezt meg.

November 20-án jelenik meg a Farming Simulator 19

A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezik, a sorozat történetében most kapjuk majd a legnagyobb gépjárműparkot. Lesznek új földművelési lehetőségek és állatok (köztük lovak is), friss játékmechanikák, illetve növények. Pontosabb részleteket a következő hónapokban tudunk majd meg.

Készül a Big Robot új játéka

Hogy ki a Big Robot? Nos, a stúdió nevét olyan projektekről ismerhetitek, mint például a remek The Signal From Tölva. Új alkotásuk, a The Light Keeps Us Safe procedurálisan generált apokalipszis, ahogy a fejlesztők fogalmaztak, melyben különleges, fény-alapú kihívásokkal nézünk szembe.

Sci-fis témájával és gépszerű agresszoraival a játék meggyőző hangulatot teremt a trailer alapján. A sötétbe borult világban nem maradhatunk menedékünkön, hiszen nincs étel és áram sem, azok a dolgok odakint az éjszakában pedig biztosan megtalálnák az idevezető utat. Nincs más hátra, mint szerencsét próbálni, elindulni, és megtalálni a fényt.

A The Light Keeps Us Safe steames oldala már él, a korai hozzáférés október 11-én indul.

A Crying Suns olyan, mint az FTL, csak több benne a sztori

A játék egy űr-roguelike fokozatosan kibomló történettel, melynek kickstarteres kampánya majdnem kétszer akkora összegnél jár már, mint a kért cirka 25 ezer euró. A fejlesztő Alt Shift az FTL erőforrás-menedzsmentjét és döntéshozatalát szeretné ötvözni egy sokkal szabadabb felfedezéssel, illetve nagyobb hangsúlyt fektetnének a sztorira.

Feladatunk az, hogy egy többszáz fős legénységgel rendelkező, hatalmas űrhajót kísérjünk különböző naprendszereken át olyan messze, amennyire csak tudjuk, közben megvizsgálva a bolygókat, és néha persze csatákba keveredve. Hadihajónkon számos fegyvertípus áll rendelkezésünkre ehhez, de cirkálókat, vadászgépeket és drónokat is az ellenségre küldhetünk, és akkor még nem is említettem az út során felszedett hősök különleges képességeit.

Békeidőben a hősök irányítják majd az expedíciókat. Ilyenkor erőforrásokat gyűjtögetünk, vagy a több, mint háromszáz event egyikébe futunk bele, melyek között párbeszédek is lesznek a Crying Suns számos frakciójával, vagy kockázatos döntéseket kell hoznunk, esetleg ismét harcolnunk kell.

Az Alapítvány-sorozat, a Dűne és a Battlestar Galactica által ihletett történet fő szálát az arra irányuló próbálkozás adja, hogy eljussunk Gehennába, mely az emberiség utolsó reménye a megosztott galaxisban (ehhez képest jó nevet találtak neki…). Minden sikeres út felfed egy kis részletet a Galaktikus Birodalom bukásának mélyben húzódó, valódi okáról.

Ha meghalunk (és sokszor meg fogunk halni), egy klónsereggel kezdjük újra a kalandot, mely megegyezik korábbi embereinkkel. Jó hír, hogy megmarad a hozzáférés minden megszerzett hajóhoz, fegyverhez és hőshöz.

Az Alt Shift az idei év végére, vagy a jövő év elejére tervezi a megjelenést. A kickstarteres kampány oldalán letölthető egy demó, melyben a 24 szektor egyike található, sőt, már steames oldal is van.

A Pool Panic egy furcsa és vicces biliárdkaland

A játék hivatalosan a világ legkevésbé valósághű pool-szimulátora: a szabályokat a szakadásig tekergeti, de egyúttal néhány érdekes ötletet is megvalósít.

Vannak lyukak, golyók és dákók (khm… elgondolkodtatok már valaha, ki találta ki ezeket a megnevezéseket?), de itt véget is ér a hasonlóság a valódi világgal. A több, mint száz pályán szabadon futkorászhatunk kicsiny golyókarakterünkkel, a dákó segítségével akár gyorsabbak is lehetünk.

Egy szint akkor teljesül, ha minden golyó a megfelelő lyukba kerül, de a többi részt meglehetősen rugalmasan kezeli a játék, a változatos pályák pedig mindig friss kihívások elé állítanak minket.

A Pool Panic elérhető a Steamen, de Nintendo Switch-re is megjelent.

Kalandra fel!

Az Adventure Time, vagyis magyarul a Kalandra fel! egy hihetetlenül népszerű rajzfilmsorozat. Hősei Finn, egy fiú és Jake, egy sárga, beszélő kutya, akik Ooo földjén élnek. Az Adventure Time: Pirates of the Enchiridionban velük indulunk egy tengerjárós kalandra.

A történet szerint Ooo-t elönti a víz, ezért Finn és Jake hajóra száll, hogy ismét rendbehozza, ami elromlott, megfejtse a rejtélyeket és belefusson egy rakásnyi körökre osztott csihipuhiba. Taktikai kihívásokra persze nem kell számítani, a játék maximálisan gyerekbarát. A sorozat rajongóinak valószínűleg tetszeni fog, hiszen remekül visszaadja a rajzfilm hangulatát.

Az Adventure Time: Pirates of the Enchiridion PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en és PC-n érhető el, ez utóbbihoz itt találjátok a steames oldalt.

Sokat fejlődött a Space Engineers multiplayer módja

A játék mindig remek szórakozást nyújtott single playerben, de a többjátékos lehetőség hááát… maradjunk annyiban, hogy nem sikerült túl fényesen. Eddig. A fejlesztő Keen Software tisztában volt a hibákkal, és az 1.187-es update-tel a legtöbbet rendberakta, sőt, még új lehetőségeket is beépítettek a játékba, például a biztonsági zónákat, ahol nem lehet egymásra lőni, vagy a női karaktermodellt.

A részleteket egy hosszú bejegyzésben taglalták. Ebből az is kiderül, hogy a munka hat hónapon át tartott, és a cél az volt, hogy 16 fő zökkenőmentesen együtt játszhasson. A végeredmény 32 játékos lett, sőt, ha a lövöldözést helyezzük előnybe a mérnökösködéssel szemben, akár 64-en is kényelmesen részt vehetnek a buliban. Ezzel egy időben hivatalos dedikált szervereket is üzembe állítottak.

A Space Engineers korai hozzáféréses verziója a Steamen és a Humble Store-ban érhető el.

Fallout ötször, nagyon gyorsan

Fallout, Fallout 2, Fallout 3, Fallout: New Vegas és Fallout 4, azaz a Fallout-antológia, mindez kevesebb, mint kilencven perc alatt. Egy speedrunner teljesítménye az új rekord, és tekintve, hogy én például csak az első résszel cirka kétszáz órát játszottam, komoly munkáról van szó.

Az első két epizódhoz mindössze 18 percre volt szüksége. 33 perc után megvan az első három rész, 46 és fél perc körül kész a Fallout: New Vegas, a maradék idő a Fallout 4-re ment el. A videó természetesen spoileres.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward