indiePon - A mainstreamen túl - PC összerakó szimulátor jöhet?

A mai epizódban például a Civilization VI svédjeiről, egy betörőkre vadászó robotporszívóról, az Elite Dangerous űrexpedíciójának indulásáról, vagy szegény Klausról is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl - PC összerakó szimulátor jöhet?

Svédek a Civilization VI: Gathering Stormban

A játék második kiegészítőjében több új nép is megjelenik, közülük most a svédek kaptak saját videót.

Krisztina királynő vezetésével főleg a kulturális és diplomáciai győzelem lehet a cél. A svéd egyedi képesség a Nobel-díj, mely a diplomáciai bónuszok mellett mérnök-, illetve tudós-pontokat is ad. Különleges egységük a lovasság ellen, valamint a védekezésben lesz hasznos, szabadtéri múzeumuk pedig a kultúrát támogatja.

A Civilization VI: Gathering Storm február 14-én jelenik meg.

Ingyenes lesz a Jackbox Party Pack

Az Epic Store-ban csaphatunk le rá január 24. és február 7. között. Egy játékcsomagról van szó, melynek részeit számítógépen, okostelefonon, vagy tableten is elindíthatjuk, mindenki a saját készülékéről száll be. A négyfős alkalmazásoktól akár a száz főig is találhatunk megfelelő játékot, bár ez utóbbi létszámhoz elég nagy házra lesz szükség…

Megjelenési trailert kapott a My Time At Portia

A Pathea Games cuki játékáról nemrég derült ki, hogy hamarosan véget ér korai hozzáféréses szakasza, és jön az éles verzió. Nos, ez január 15-én meg is történt, az alkalomra pedig friss videót kaptunk hozzá.

A My Time At Portia megtalálható a Steamen és az Epic Store-ban is.

Elindult a Distant Worlds 2

Az Elite Dangerous űrexpedíciójáról pár napja olvashattatok. A hétvégén több, mint tízezer játékos részvételével megkezdődött a 18 héten át tartó kaland.

A startot kisebb szervergondok és közlekedési dugók nehezítették, de az NPC-hajók inváziója is okozott gondokat: ezek normál esetben egy embernek kínálnak látványosságot, de mivel nagyon sokan gyűltek össze, megsokszorozódott az esemény, mely több ütközéshez vezetett.

Az európai flotta első ugrása után még a játék is összeomlott, néhány tucat résztvevő halálát pedig a fizika okozta a The View nevű bolygónál, melynek felszínéről egy neutroncsillag és egy fekete lyuk is látható. Gravitációja több, mint háromszor akkora, mint a Földé, így elég nehéz leszállni, és erre nem mindenki volt felkészülve.

Ennek ellenére a legtöbben az első célpont, az Omega Mining Operation felé tartanak.

Betörőkre vadászhatunk egy robotporszívóval

A Roombo: First Bloodban mi vagyunk Roombo, a robotporszívó. A család nincs otthon, és betörők jutnak be a házba, mit tehetünk hát? Bevetjük kőkemény műanyagburkolatunk erejét és az okosotthon irányítását, hogy megöljük mindet, aztán feltakarítunk, hogy mire hazaérnek gazdáink, semmit se vegyenek észre.

Kicsit olyan a dolog, mintha a 47-es ügynök robotbőrbe bújt volna, mindenesetre a Roombo lett a januári kiválasztott Humble Original-cím. Elérhető a Humble Monthly-ra való előfizetéssel, vagy a következő negyedévtől a Steamen is.

Saját golfklubunk lehet a Resort Boss: Golfban

Gus Martin alkotása alapvetően menedzsmentjáték, de végig is ütögethetjük a labdákat a pályákon. A klubot egyetlen épülettel és lyukkal kezdjük, hogy aztán a gazdag, befolyásos hírességeket magához csábító, virágzó golfparadicsom és pénzcsináló gépezet váljon belőle.

Nem elhanyagolható elem, hogy golfozhatunk is, ha kedvet kapunk hozzá, végülis ellenőrizni kell a pályák minőségét, nem? A terep létrehozásához növényzet, vizes elemek és sok minden más áll rendelkezésünkre, de fel kell majd vennünk a személyzetet is, illetve boltokat kell nyitnunk, és meg kell állapítanunk az árakat.

A Resort Boss: Golf február 14-én jelenik meg a Steamen.

Élesedik a PC Building Simulator

A jelenleg korai hozzáférésben lévő játék pontosan azt kínálja, mint amit a cím sugall: drága cuccokkal tömhetünk meg egy számítógépházat, annak a veszélye nélkül, hogy hiba esetén füstbe megy a rájuk költött kisebb vagyon.

A karriermódban fokozatosan haladunk a csúcsgépek felé, a sandbox módban pedig a rendelkezésünkre áll minden virtuális LED-szalag és menő vízhűtés. A szimulátorral töltött idő akár még egy valódi gép összerakásához is nyújthat ismereteket.

Az éles verziós PC Building Simulator január 29-én indul, megtaláljátok a Steamen, vagy közvetlenül a fejlesztőknél.

Segíts Klausnak!

Klaus, az irodista egyedül érzi magát egy sötét alagsorban, nem tudja, ki ő, hol van, hogyan került oda, és miért. Gyakorlatilag semmit sem tud, bár a karjára a „Klaus” szót tetoválták.

A La Cosa kaland-platformjátékában Klausnak, és társának, a barátságos K1-nek kell segítenünk a több, mint száz, összetett szobán át, melyek 34 szinten húzódnak, összesen hat világban. Mindkét karakter saját képességekkel rendelkezik, amiket gyakran co-opban kell használniuk. A rejtett területek további mélységet adnak a történethez, melynek végén megnyílik a speedrunner mód.

A Klaus PC-n január 24-én jelenik meg, PlayStation 4-en már 2016 óta megvásárolható.

Márciusban jön a Katana ZERO

Az Askiisoft szamurájos platformer-mókájában a nyolcvanas évekre jellemző „neo-noir” látványvilág keveredik a szintifutamokkal, kardokkal, és időlassítással. A történetet játék közben ismerjük meg filmes bevágások segítségével.

A halál könnyen és gyorsan érkezik, ami valahol érthető, hiszen egy karddal rohanunk egy tűzpárbajba… A pályák rövidek, és addig játsszuk őket újra, míg egyetlen karcolás nélkül ki nem takarítottunk minden fenyegetést. Ha sikerül, visszanézhetjük, mit alkottunk.

A Katana ZERO márciustól érhető el a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward