indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.09.

A mai részből megtudhatjátok, hogy jön a Breach korai hozzáférése, istenné válhatunk a Cultist Simulatorban, végre megjelenik az Eastshade, bezár az Orcs Must Die! Unchained...

indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.09.

Jön a Breach korai hozzáférése

A QC Games munkatársainak egy része korábban a BioWare-nél dolgozott olyan játékokon, mint a Star Wars: The Old Republic, vagy a törölt Shadow Realms. Új stúdiójuk bemutatkozó projektje a Breach című akció-RPG, mely a Diabloból, a Guild Wars 2-ből és a Monster Hunterből is merít.

A történet 70 ezer évvel ezelőtt indult, amikor egy csapatnyi halhatatlan megalkotta a Fátyolt (Veil), és a Föld valóságát kétfelé osztotta: az egyik az általunk ismert világ, a másik pedig tele van mitikus teremtményekkel. Valami azonban elszakította a Fátyolt, a két valóság egymásba csúszik, csak néhány hős mentheti meg őket.

A játékmenet 15 perces, multiplayer labirintusfelfedezősdikből áll: négyen végzünk el küldetéseket és küzdünk meg mitikus lényekkel. Az ötödik játékos, a Veil Demon egyfajta dungeon master szerepet tölt be, csapdákat és akadályokat emelhet, vagy akár személyesen irányíthatja a folyosókon kószáló szörnyeket. A csaták és a harci képességek ismerősek lehetnek az MMO-kból és MOBA-kból, a karakterosztályok pedig változatosak, a mesterlövészektől a nekromancereken át az akrobatikus kardművészekig van minden.

A Breach később érkező éles verziója ingyenes lesz, de a január 17-én induló korai hozzáféréshez előrendelői csomagot kell vásárolnunk a hivatalos oldalon.

Istenek lehetünk a Cultist Simulatorban

Tudjátok mit? Először olvassátok el a játékról írt tesztünket. Ha megvan, és már tudjátok, milyen jól sikerült, kezdjetek örülni: január 22-én ingyenes frissítés érkezik, melynek segítségével istenné válhatunk.

A New Game+ az alapok befejezésével válik elérhetővé. Saját apostolunkat alakítva kell azon dolgoznunk, hogy halhatatlan karakterünkből istenség legyen, miközben más halhatatlanok igyekeznek ezt megakadályozni. Nem cicóznak, elrabolhatják családunkat, leleplezhetnek, hogy aztán elszegényedve, legyengülve magunkra hagyjanak.

Bónuszként bővülni fog a lore, akár néhány kérdésre is választ kaphatunk.

Bezár az Orcs Must Die! Unchained

A játékot készítő Robot Entertainment tavaly márciusban harminc embert küldött el, és törölte egyik futó projektjét is. Most még súlyosabb döntést hoztak: bezárják az Orcs Must Die! Unchainedet, a Hero Academy-t, és a Hero Academy 2-t is.

Ahogy a bejelentésben írják, hónapok óta veszteségesen tartották életben a játékokat, és ezt már nem tudják tovább folytatni, ideje jövőbeli terveikre összpontosítaniuk, és ide irányítaniuk anyagi forrásaikat.

A Hero Academy 2012-ben, második része egy éve, az orkos móka pedig tavaly áprilisban jelent meg. Mindegyiket április 8-ig érhetjük el. A jó hír az, hogy a lépés eredményeként a stúdiónak nem kell több munkatársától megválnia, sőt, ismét két játékon tudnak dolgozni, melyek megjelenését erre az évre tervezik.

Februárban jelenik meg az Eastshade

2017 augusztusában teszteltem a Leaving Lyndow című, főként demóként felfogható kis sétaszimulátort, melyet alkotói az Easthshade névre hallgató projektjük egyfajta előzetesének szántak.

El is feledkeztem az egészről, de most nagy örömmel láttam a hírt, hogy véget ért a munka. A játékban egy utazó festőt alakítunk, aki egy csodaszép világban készít képeket, beszélget az emberekkel, megismeri őket, segít nekik, titkokat fejt meg, és elfeledett helyeket fedez fel.

Az Eastshade február 13-tól lesz elérhető, steames oldala már van.

Jön a Dirty Bomb utolsó frissítése

Az ingyenesen játszható, csapatalapú FPS helyszíne az atomcsapás-sújtotta, jövőbeli London, ahol high-tech zsoldosokként vállalunk el feladatokat: robottankokat kísérünk, embereket lövünk le, kicsit úgy, mintha összekevernénk a Counter-Strike-ot és a Team Fortress 2-t, megfűszerezve egy kis Wolfenstein: Enemy Territory-val.

A fejlesztő Splash Damage már korábban bejelentette, hogy mivel nem ragadott meg akkora közönséget a játék, mint azt szerették volna, befejezik a vele való munkát. A január 15-én érkező legutolsó update eltávolít minden mikrotranzakciót és a prémium fizetőeszközt, illetve már a DLC-k sem érhetőek el a Steamen.

Élesedik a My Time At Portia

Az idilli hangulatú, léleksimogatóan kedves sandbox craftolós mókában egy világvégi kisvárosba érkezünk, hogy átvegyünk az apánk által ránkhagyott műhelyt. Célunk az, hogy a világ legjobb műhelyét hozzuk létre belőle, de emellett felfedezhetjük a világot, és új barátokkal is találkozhatunk.

Az NPC-k saját élettel rendelkeznek, iskolába, dolgozni járnak, de megismerkedhetünk velük, egészen a házasságig is eljutva akár. És ez még mindig nem a vége: farmerkedhetünk, pihenhetünk az általunk épített házban, vagy bemerészkedhetünk néhány romba, hogy megküzdjünk a szörnyekkel és bossokkal.

A korai hozzáférés január 15-ig tart a Steamen, az éles verzió húsz euró helyett már harminc euróba fog kerülni.

Kipróbálható a Space Scavenger

A játékban saját űrhajót építhetünk, kezdésként egyetlen blokk és egy lézer segítségével. Eszköztárunk gyorsan nő, lesz például kalapácsunk és lángszórónk is. További modulokat találhatunk felfedezés közben, nem kell őket levagdosni rivális hajókról.

Ellenfelek persze akadnak, de ha barkácsolnánk egy kicsit, megállíthatjuk az időt. A fejlesztők júniusra tervezik a korai hozzáférés indulását, az ingyenes alfaverzió linkjét a Discordról szerezhetjük be.

Sötét titkok a Dark Devotionben

A Hibernian Workshop akció-kalandjátékában egy titokzatos, bukott templomot fedezünk fel, miközben karakterünk hite is próbára lesz téve. Bátorságunkat és elhivatottságunkat a legmélyebb sötétségbe tett utazással bizonyíthatjuk, ahol olyan kérdésekre kaphatunk választ, melyek felforgatják addigi világképünket.

Négy egyedi zónán haladunk majd át, mindegyik tele lesz gonosz ellenfelekkel és ördögi bossokkal, akik csak arra vágynak, hogy megkaparintsák lelkünket, örök kárhozatra ítélve minket ezzel.

A Dark Devotion az év elején jelenik meg PC-n, PlayStation 4-en és Nintendo Switch-en.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap