indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.11.

A mai részben többek között szerezhettek egy ingyenes játékot, irányíthattok valódi robotokat egy Csernobil-makettben, vagy olvashattok egy nagy űrexpedícióról is.

indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.11.

Ingyenes a Humble-n az A Story About My Uncle

A 2014-ben megjelent, erőszakmentes, történetalapú platformjátékban egy fiatal fiú örökli meg nagybátyja mágikus kesztyűjét, melynek segítségével aztán csodás kalandokban lesz része mindenféle fantáziavilágokban.

Az ingyenes ajánlat szombat este hét óráig él.

Captain Killy a Star Trek Online-ban

A fejlesztő Cryptic tavaly indította el az Age of Discovery kiegészítőt, melyben a Star Trek: Discovery világába jutunk el. Az MMO kilencedik születésnapjához közeledve még mélyebbre merészkedünk ebbe az univerzumba az új frissítéssel, a Mirror of Discovery-vel.

A történet során rengeteg utalás lesz a sorozatra, és megjelenik Tilly kadét, illetve tükörvilágos „párja”, Killy kapitány is, sőt, ez utóbbi lesz a főszereplő. Killy és csapata a tükör-Discovery-n voltak, mikor azt látszólag szétlőtték a klingonok, de valójában a rendes univerzumba ugrottak. A Pahvo nevű bolygón találkozunk majd vele, és meg kell akadályoznunk, hogy elpusztítsa a planétát.

A Mirror of Discovery január 23-án érkezik.

Jön az éles verziós Lovecraft’s Untold Stories

A jelenleg a Steamen korai hozzáférésben lévő akciójátékban roguelite és RPG elemeket is találunk. Véletlenszerűen generált pályákon kell átjutnunk benne, melyeket Lovecraft történeteire alapoztak.

Szörnyekkel és kultistákkal harcolunk, egyre jobb felszereléseket szerzünk, fejtörőket oldunk meg, és információt gyűjtünk arról, hogyan győzhetnénk le az ősi isteneket. Valamit jól csinálhatott a fejlesztő LLC Blini Games, mert az értékelések nagyon pozitívak.

Az éles változat január 31-től lesz elérhető.

Több ezer Elite Dangerous-pilóta indul el

A játékosok egy 18 hetes utazáson vesznek részt, mely átszelve a Tejutat a Beagle Pointig tart, a Földtől 65 279 fényévnyire, a galaxis túlsó legszélén.

Ez már a második Distant Worlds-expedíció, az első szintén ide tartott, de most friss felfedezésekben és eredményekben reménykednek a jelentkezők az új szkennelési és bányászati technológiáknak köszönhetően.

Pontos részleteket itt találtok. A csapat január 13-án indul el, ha csatlakoznátok, itt iratkozhattok fel. Az úthoz legalább 34 fényéves ugrásra képes hajó kell, vagy egy hely egy többszemélyes jármű fedélzetén.

Valódi robotok egy Csernobil-makettben

Az Isotopium Chernobyl egy böngészős játék, melyben valódi tankrobotokat irányíthatunk egy Csernobilt ábrázoló makettben, ami valószínűleg egy raktárban van, valahol Ukrajnában.

A 210 négyzetméteres terület fölé még papírból készített ég is borul, teljesen jól néz ki az egész. A Remote Games nevű cég munkatársai hozták létre, még szelet, füstöt, és egyéb hatásokat is szimulálnak hozzá.

Tankunkat a billentyűzettel irányítjuk, a feladat az, hogy ritka izotópokat gyűjtsünk össze. Közben rejtvényekbe futunk, felfedezzük Pripjaty szellemvárosát, küldetéseket végzünk el, versenyekben veszünk részt, és a túlélésért küzdünk. Fizetni az energiáért kell, egy órányi játék cirka 9 dollár, két óra 15 dollár, öt óra pedig 30 dollár.

Megjelent az Aftercharge

A Chainsawesome Games 3v3 kompetitív játékában láthatatlan robotok próbálnak túljárni legyőzhetetlen biztonsági erők eszén.

A robotoknak el kell pusztítaniuk az őrök energiaforrásait, akik viszont a robotok kiütésén fáradoznak. A különleges képességek és taktikai lehetőségek összetett játékká varázsolják a koncepciót. Az elesett robotokat azonnal újra lehet éleszteni, de közben a megmentő is sebezhetővé válik. Fontos szerepe van a csapatmunkának, az erőforrásokat például elég kemény munka kiiktatni.

Az Aftercharge január 17-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen, de Xbox One-on is elérhető.

Titkos gyilkosok a Project Winterben

Az Other Ocean Interactive kicsit csavart a co-op túlélőjáték-formulán: a Project Winterben nyolc ember gyűjt erőforrásokat, javít épületeket, és próbál életben maradni egy havas-jeges vidéken, de ketten közülük valójában azt tervezgetik, hogy mindenkit megölnek.

A gyilkosjelöltek is gyengék induláskor, de egyre erősebbé válnak, ráadásul kezdettől fogva tudnak egymásról, tehát könnyedén koordinálhatják, amit csinálnak. A kommunikációhoz mindenkinek rendelkezésére áll a voice chat, de privát rádiócsatornákat is használhatunk, a szöveges beszélgetéssel együtt. Egyedül lelépni nem érdemes: ha meg is menekülünk a két árulótól, a vadállatok, vagy az időjárás végez velünk.

A Project Winter korai hozzáférése a tervek szerint hamarosan indul a Steamen.

Ez vajon mi?

A 10 Beautiful Postcards elvileg egy olyan játék, mely gyerekeknek szól, és egy nagy, titokzatos hotelt fedezhetünk fel benne. A trailertől sajnos kicsit lefagytam, de az biztos, hogy a megjelenés valamikor az év közepe táján várható…

Itt a PC-s Catherine Classic

A Persona-sorozat alkotóinak akció-kaland-rejtvényjátéka nem mentes a veszélyektől, és igazából csak 18 év felettieknek ajánlják. Része a SEGA azon terveinek, melyek során konzolos címeket hoznak el PC-re.

A fordulatos történet középpontjában a szerelem és az árulás áll, ha rossz döntést hozunk, az akár az életünkbe is kerülhet. A főhős, Vincent éjszakai rémálmaiban arra kényszerül, hogy folyamatosan felfelé másszon, ha meg akar menekülni, de ennek ördögien változatos akadályok állják útját.

A Catherine Classicot a Steamen keressétek.

12 évnyi hullámvasút

A Rollercoaster Tycoon 2-ben hozták létre ezt a pályát, melynek végigjárása a játék határait feszegetve 12 valódi évig tart, ezzel rekordot döntve.

Az előző csúcsot szintén Marcel Vos, a pálya alkotója tartotta, de az csak 232 napot igényelt. Néhány trükkel Vos képes volt megsokszorozni ezt, míg elérte a 12 évet, vagyis 30 millió játékbeli napot. A videóból kiderül, hogyan csinálta.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap