indiePon - A mainstreamen túl 14. rész

Vízalatti felfedezésre, láva feletti ugrándozásra, kőkemény túlélőkalandra és néhány klasszikus feldolgozásának kipróbálására is meghívunk benneteket a mai epizódban.

indiePon - A mainstreamen túl 14. rész

Játék készül a BBC sorozata alapján

Az E-Line Media nevű stúdiót főleg 2014-es platformjátékukról, a Never Alone-ról ismerhetitek. Most bejelentették új projektjüket, a Beyond Blue-t, mely egy vízalatti felfedezős alkotás lesz, és a BBC A kék bolygó II című sorozata ihlette. A munkálatokban a BBC Studios is segítséget nyújt.

A történetalapú, de magas szintű erőforrás-menedzsmentes elemeket tartalmazó játék főhőse Mirai, egy kutatócsapat vezetője a közeljövőben. Fontos döntéseket kell majd hoznunk, és ki kell választanunk, milyen küldetések végrehajtására van esély az expedíció során. A Never Alone-hoz hasonlóan itt is számíthatunk dokumentumfilmes részekre, valamint a BBC sorozatából átvett filmbevágásokra, és szakértőkkel készített interjúkra.

A trailerből ítélve kicsit olyan lesz a játékmenet, mint az ABZÛ-ban, egy digitális iránytű és egy UV-fényszűrő segítségével láthatjuk majd jobban a halakat. Ha szerencsénk van, olyan opciót is felkínálnak, mely szabad felfedezést biztosít, feladatok nélkül.

A Beyond Blue steames oldala már él, a megjelenést a jövő év elejére tervezik.

Elindult a Hot Lava nyílt bétája

A Hot Lava az a projekt, amin a Klei Entertainment az Oxygen Not Included és a Don’t Starve új kiegészítője mellett dolgozik. Egy belső nézetes, parkour-ös elemeket tartalmazó játékról van szó, melyben a talajt forró láva borítja, az olvadós műanyagfigurák pedig ennek elkerülésével próbálnak meg átjutni a pályákon. A Steamen elindult a nyílt bétateszt/early access, tehát bárki kipróbálhatja a játékot, de van egy kis csavar, ugyanis nem a megszokott, ingyenes hozzáférésről van szó: kicsivel több, mint nyolc euróért kapunk két példányt a Hot Lava-ból.

Az oka ennek az, hogy ha „rendes” korai hozzáférést tettek volna lehetővé, a Steam algoritmusa akár a főoldalra is kirakhatta volna a játékot, ezzel értékelni lehetett volna, illetve bekerült volna az áruház „vérkeringésébe”. A Klei a jelenlegi verziót még nem akarta kitenni ennek, így az Oxygen Not Included példájához hasonlóan a Hot Lava eleinte csak azoknak fog látszani, akik kifejezetten rákeresnek, a szokásos early access pedig később indul (itt áremelkedésre lehet számítani).

Új terület jött a The Long Darkba

A Hinterland Studio túlélőjátéka már alapból sem volt vasárnapi babazsúr, de a friss Vigilant Flame update-tel érkezett új terület, a Hushed River Valley még rátesz egy lapáttal: a vidék tele van vízesésekkel, folyókkal, áramlatokkal, sziklaszirtekkel, ember által készített menedéket viszont nem fogunk találni sehol, természetesen védett helyeken húzhatjuk meg magunkat, például egy nagy fa üregében, vagy barlangokban.

Átdolgozták a főzést is: az ételt forró felületeken, vagy főzőeszközökben lehet elkészíteni, de ha nem várunk eleget, nyers marad, és megbetegedhetünk tőle, viszont ha túl sokáig hagyjuk fent, eléghet, ezzel elpocsékoljuk az élelmet és a tüzelőanyagot is.

A változások teljes listája itt olvasható.

Demó a Space Invadershez?

Bizony, bár ez esetben nem az ősöreg klasszikusról van szó, hanem az idén februárban megjelent „újragondolásról”, a Space Invaders Extreme-ről. Eredeti verziója 2008-ban, a harmincéves évfordulóra jött NDS-re és PSP-re, majd 2009-ben kiadták az Xbox 360-as változatot is. A Steamen 2018-ban tűnt fel, ahogy azt már említettem, és egy egészen kiváló alkotásról van szó, melyet folyamatosan fejlesztenek. A demót a steames oldalon találjátok.

Pongból FLOP

Ha már a klasszikusoknál tartunk: ha van valami, amire igazán ráillik ez a jelző, akkor az az 1972-es Pong. Bennett Foddy, akit főleg a vicces és nehéz Getting Over It-ről ismerhettek, úgy gondolta, elkészíti saját verzióját, a FLOP-ot, melyben a fő különbség az, hogy a labdát pöckölő téglalapok hajlíthatóak, és forogni is tudnak, de maga a golyó is rendelkezik speciális tulajdonságokkal.

A FLOP Foddy oldaláról tölthető le, az irányításhoz kontrollerek ajánlottak.

Megjelent a Bus Simulator 18

Van abban valami végtelenül megnyugtató, amikor az ember egy hatalmas jármű vezetőülésében csücsül, előtte az út végtelen szalagja, mellette suhan a táj… A műfaj kedvelőinek a Stillalive Studios új játéka nyújthat remek kikapcsolódást. Unreal 4-es motor, modolási lehetőségek és multiplayer opció teszi teljessé az élményt. Elérhető a Steamen, harminc euróért.

Júliusban jön a Groove Coaster

A Taito stúdió Groove Coaster-sorozata már régóta népszerű például mobilokon, de július 17-től PC-n is kipróbálhatjuk.

A ritmusjáték egyszerű sprite-ok és vektorgrafika segítségével jeleníti meg a látványt, miközben japán elektronikus zene dübörög. A Steamre érkező Groove Coaster alapját a Groove Coaster 4: Starlight Road adja, játszhatjuk majd Android módban, egy gombbal, vagy Arcade módban, két gombbal. 36 pálya vár ránk, de több is lesz fizetős DLC-kből.

Építsünk erdei kunyhót!

A holland Sokpop új sandbox játéka, a Huts az erdőbe küld minket, hogy összeszedjünk minden gerendát, fatörzset, hordót, közlekedési táblát, biciklit, és amit még találunk, aztán egy kisebb, vagy nagyobb kunyhót eszkábáljunk belőlük, ahonnan nyugodtak relaxálhatunk a vadon hangjaira.

A játék lényege nagyjából ennyi, az egész csendes, pihentető és nyugtató hatású. Néha belebotlunk majd elhagyott kalyibákba, melyeket feltuningolhatunk, vagy szétszedhetünk alapanyagnak.

A Huts az itch.io-n érhető el három dollárért.

Nem törölték az Untitled Goose Game-et

A House House játékáról egy ideje semmi információ nem jött, ezért a rajongók már kezdtek aggódni, hogy esetleg valami probléma van. Szerencsére erről nincs szó: a stúdió a Twitteren jelentette be, hogy minden oké, sőt, hamarosan készülnek valamivel. Hurrá!

Az Untitled Goose Game egy vicces lopakodós játék lesz, melyben egy meglehetősen széltoló természetű liba a főhős, aki folyamatosan kiakasztja a szerencsétlen falusiakat, miközben mindenféle kárt csinál, ahogy próbálja végrehajtani fondorlatos terveit. Az alábbi videóban például piknikre készül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward