indiePon - A mainstreamen túl 13. rész

A mai epizódot akár tematikusnak is nevezhetnénk, hiszen a Don't Starve Hamletjén kívül egy csokornyi ingyenesen letölthető, többnyire filozofikus, elgondolkodtató témájú játékot gyűjtöttünk össze nektek.

indiePon - A mainstreamen túl 13. rész

Csúszik a Don’t Starve új kiegészítője

A Klei Entertainment 2013-as játéka, mely nekünk is nagyon tetszett annak idején, ebben a hónapban kapott volna új DLC-t, de decemberre csúsztatták ennek megjelenését. Az ok: a Hamlet címre hallgató frissítés még nem igazán készült el.

A Hamlet egyjátékos kiegészítő lesz, mely a dzsungel mélyére visz minket a malacok elveszett városába, ahol a vadonhoz képest egészen civilizáltak a körülmények. Az eddig ismert információk alapján házak, boltok, ősi malacromok, új élőhelyek és tárgyak, valamint félelmetes ellenfelek várnak ránk. A steames oldal mindenesetre már él, és később valószínűleg a GOG kínálatába is bekerül majd.

Egy másfajta háborús történet

Az An Occurence at Owl Creek Bridge (magyarul Bagoly-folyó) Ambrose Bierce amerikai író azonos című könyvét adaptálja. Főhőse egy polgárháborús katona, de arról semmit sem tudunk, hogy pontosan ki ő, vagy hogyan került abba a meglehetősen kellemetlen helyzetbe, amiben épp nyakig ül. A sztori fordulatokat, kétségbeesett menekülést, káoszt és feszültséget tartogat, az egészet pedig egy pillanatnyi csendes nyugalom fűszerezi meg, tág teret hagyva saját interpretációnknak. A játék ingyenesen letölthető.

Két ember közös sorssal

Manapság a játékok tele vannak apokaliptikus látomásokkal, a világot elpusztító kataklizmákkal. A Like Roots in the Soil kicsit finomabban dolgozza fel a témát: két embert követ, akik eltérő időben utaznak át ugyanazon a helyen. Ahogy sétálnak, a nézőpontot tetszőlegesen állíthatjuk úgy, hogy a múltba, vagy a jelenbe pillanthassunk, egyszerre követve figyelemmel kettejük történetét. A szépia- és pasztellszínek kontrasztjával játszó látványvilág mögött a kitartás és állhatatosság szívmelengető, felfedezésre csábító meséje rejlik. A Like Roots in the Soil is ingyenes alkotás, letölthető itt.

Kastélyunk végnapjai

A The Last Days of Our Castle hangulatos elmélkedés egy elhagyott helyről, mely hamarosan rommá válik. A játék mélyen melankolikus története egyszerű sprite-ok, és csupán három szín felhasználásával jelenik meg az alkotás oldalán (innen futtatható ingyenesen). Beszélhetünk benne néhány felettébb filozofikus macskával, felfedezhetjük a csendbe burkolózó tornyokat, majd várhatjuk, hogy eljöjjön az enyészet, és magának követelje a hajdan büszke épületet. A folytatásokban aztán ásatásokba is kezdhetünk.

A jóga irtó vicces is lehet

Ehhez csak a Wobble Yoga című, szintén ingyenes játékot kell elindítanunk. A feladat az, hogy megismételjük a képernyőn látható pozitúrát, de nem is olyan egyszerű a dolog, tekintve, hogy emberkénk gyakorlatilag egy rongybaba, aki tökéletesen engedelmeskedik a rá ható fizikai törvényeknek, és mindenféle idióta testhelyzetet vesz fel. Ezeken a billentyűzet meghatározott gombjaival tudunk segíteni, ide-oda mozgatva kezei és lábai izületeit. A felborulás óhatatlanul bekövetkezik…

Kecskék és nyugalom

A Where the Goats Are című játékot becsületkasszás alapon érhetjük el, tehát annyit fizetünk érte, amennyit szerintünk megér, vagy letöltjük ingyen. A fejlesztő Memory of God egy lassú, meditatív alkotást hozott létre, melyben egy idős kecsketenyésztő, Tikvah mindennapjait élhetjük át. Ennek része az állatok ellátása, a sajtkészítés, vagy a postásra való várakozás is. A városban élő családunktól kapott levelekből lassan kirajzolódik a széteső külvilág története – közeledik az apokalipszis, de itt és most még minden csendes és nyugodt, mintha a tanya beledermedt volna egy napsütéses őszi alkonyatba.

Akvarellek és emlékek

A Sacramento szintén becsületkasszás játék, letölthető innen. Fejlesztője, Dziff célja az volt, hogy megpróbálja érzékeltetni az eltűnő emlékek illékonyságát, épp, még mielőtt elenyésznének. Ennek megfelelően a játék meglehetősen rövid, mégis érdemes belenézni, mert csodaszép akvarellképekkel kényeztet minket. A rendelkezésünkre álló néhány percben szabadon lebeghetünk téren és időn át, elmerülve a csendben, hogy aztán az élet a megszokott mederben folyjon tovább – micsoda szerencse, hogy bármikor visszatérhetünk a Sacramentoba!

Követnek az árnyak…

A The Shadows That Run Alongside Our Car egy vizuális regény a háromfős Lox Rain stúdiótól. Összesen négy nap alatt készült, de hatféle befejezés van hozzá. A történet két idegenről szól, akik együtt utaznak, a láthatáron pedig zombik fenyegető árnya dereng. Ahogy egyre sötétebb lesz, mindenről beszélgetnek majd a zenétől a családon át a világvégéig. A különböző párbeszéd-opciók eltérő befejezésekhez vezetnek, és érdemes felfedezni mindkét oldal nézőpontját is. A játék becsületkasszás alapon tölthető le, a zenéje pedig kiemelkedően jó.

A tibeti teológiára épül a MANDAGON

A Blind Sky Studios játékának világát a tibeti teológia és filozófia ihlette, így középpontjában az élet és a halál áll, illetve annak felfedezése, mit jelent a valódi áldozatvállalás. A rendkívül részletesen ábrázolt, nagyon szép 2D-s világot nemlineáris módon fedezhetjük fel, a hangulathoz nagyban hozzájárulnak a zenék is. Igazi nyugis és elgondolkodtató élmény, próbáljátok ki! Ingyenesen megtaláljátok a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward