Ilyen lesz a GeForce GTX 1180 NYÁK lapja?

A két fotó alapján kiderül egy s más az új videokártyával kapcsolatban, a lényegi információkat azonban még mindig homály fedi.

Ilyen lesz a GeForce GTX 1180 NYÁK lapja?

Az Nvidia következő generációs videokártyái, amelyek a GeForce 11-es sorozatot erősítik, a korábbi pletykák szerint rövidesen bemutatkozhatnak. Elsőként a GeForce GTX 1180 teszi tiszteletét a piacon, megjelenésére pedig már augusztus 20-án számíthatunk, de kereskedelmi forgalomba majd csak augusztus 30-án kerülhet. Az új videokártyával kapcsolatban egyelőre elég keveset lehet tudni, leszámítva a régi pletykákat, amelyek azért már elárultak ezt-azt. Most viszont érkezett két fotó, így megcsodálhatjuk, hogy néz ki a GeForce GTX 1180 üres nyomtatott áramköri lapja – ebből már sejthető, nagyjából milyen konfigurációval lehet dolgunk.

A NYÁK kialakítása alapján úgy tűnik, hogy a GeForce GTX 1080 utódjaként érkező újdonság tízfázisú GPU és kétfázisú VRAM tápellátást használ majd. Igazából 5+1 valódi tápfázisról van szó, amelyekhez fázisduplázókat társítanak, így jön létre a 10+2 fázis. A jobb felső sarokban látható furatok alapján egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényel az új videokártya – igaz, a hattűs valószínűleg csak opcionális lesz –;a bal felső sarokban pedig egy SLI és egy NV Link csatlakozót láthatunk.

Galéria megnyitása

Utóbbiak valószínűleg azért szükségesek, mert segítségükkel Multi-GPU üzemmódban könnyebben teljesíthető a 4K-s, 5K-s vagy éppen 8K-s felbontás által támasztott erőforrás-igény, valamint a magas képfrissítési ráta, a magasabb színmélység és a HDR funkció is könnyebben kiszolgálható egy többkártyás rendszer segítségével úgy, hogy az adott tartalom értékelhető sebesség mellett fusson.

A NYÁK fedélzetén egy GV104/GT104-es GPU teljesít majd szolgálatot, amelyhez nyolc darab GDDR6-os memóriachip kapcsolódhat, vagyis 256-bites memória-adatsínre számíthatunk. Videó kimenetek terén „rugalmas” lesz a NYÁK, ugyanis többféle kivezetés előkészítése is látható rajta, így HDMI és DisplayPort csatlakozók különböző konfigurációkban állhatnak rendelkezésre..

Galéria megnyitása

A hátoldalon túl sok érdekesség nem látszik – talán az SMT kondenzátorok számára kialakított helyről tehetünk említést, ami szokatlanul nagy területet foglal el egy Nvidia videokártyához képest, hiszen hasonlót eddig főként az AMD MCM GPU-val szerelt megoldásainál láthattunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap