Július végén érkezik a GeForce GTX 1080 utódja?

Úgy tűnik, két év után végre utódot kap a GeForce GTX 1070 és a GeForce GTX 1080, az viszont még nagyon homályos, hogy az utódokat pontosan hogy hívják és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Pletykák már vannak, most ezek közül csemegézünk.

Július végén érkezik a GeForce GTX 1080 utódja?

Az Nvidia Pascal sorozatú videokártyáinak első képviselői, azaz a GeForce GTX 1080 és a GeForce GTX 1070 már két éve piacon vannak, ami elég hosszú idő. Az persze érthető, hogy az Nvidia nem siet az új, következő generációs csúcskártyái bemutatásával is piacra dobásukkal sem, hiszen erre nincs igazán oka: riválisa termékei a felsőkategóriás grafikus processzorok szegmensében most nem minősülnek komoly konkurenciának, ami a fejlődés ellaposodását okozza, ez pedig a piacnak és a vásárlóknak is rossz.

Úgy tűnik azonban, hamarosan változásra számíthatunk, legalábbis a legfrissebb pletykák erre utalnak. Szerintük a GeForce GTX 1080 utódja már július végén megjelenhet, ami azért is furcsa, mert ennyivel a megjelenés előtt azért már bőven szoktak pletykálni a friss termékekről, most azonban meglehetősen nagy a csend. Azért ha bármi igazság van a pletykákban, akkor a júliusban megjelenő GeForce GTX 1080 utód első körben csak Founders Edition kivitelben érkezhet, az egyedi felépítéssel rendelkező modellek majd csak augusztusban érkeznek, a noteszgépekbe szánt példányok pedig szeptemberben jelenhetnek meg.

Galéria megnyitásaA legfurcsább az, hogy a legfrissebb hírekben nem esik szó technikai paraméterekről, a korábbi információk pedig igazából eléggé tippelgetésnek tűnnek. A GeForce GTX "1180"-as modellel kapcsolatban 3584 CUDA maggal ellátott GPU-ról esett szó, amelynek boost órajele 1,6 és 1,8 GHz között helyezkedik el. A GPU-hoz 8 vagy 16 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódhat, a kártya TDP kerete pedig 170 és 200 watt közé esik.

Ezzel szemben a GeForce GTX "1170" esetében már 2688 CUDA maggal érkező GPU-ról esik szó, ami 1,5-1,8 GHz közötti bost órajelet használhat. A GPU mellé 8-16 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kerülhet, és a TDP keret is alacsonyabb lesz, 140-160 watt közötti.

A korábban emlegetett Turing kódnév megint előkerült, ami egyesek szerint magát az új GPU architektúrát takarja, míg mások szerint a GeForce GTX 1080 utódjának kódnevéről van szó. Akármi is az igazság, ha a pletykák kicsit is megalapozottak, akkor nemsokára valószínűleg sokkal több és pontosabb információnk lesz majd, mert a megjelenés előtt mindig felpörögnek a kiszivárgások.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap