Augusztus 30-án érkezhet a GeForce GTX 1180?

Ha hihetünk a friss információknak, a következő hónaptól kezdve minden hónap végén bemutatkozik majd egy új Nvidia videokártya egészen októberig bezárólag.

Augusztus 30-án érkezhet a GeForce GTX 1180?

Az Nvidia következő generációs videokártyáival kapcsolatban újabb pletykák érkeztek, amelyek ezúttal egy hivatalosnak titulált levélből származnak. A szóban forgó levél, az egyik legnagyobb Nvidia AIB partnertől származik, azaz hivatalosnak tűnik, de így is érdemes távolságtartóan kezelni.

A GeForce 11-es sorozat érkezésére már régóta vár a piac, ám az újdonságok megjelenésével kapcsolatban egyelőre biztos információ nem érkezett, mindössze annyit lehetett sejteni, hogy valamikor ősszel jelennek meg kereskedelmi forgalomban a termékek. Korábban június és július végi rajtról is pletykáltak egyes források, ám ebből a jelek szerint azért nem lett végül semmi, mert az Nvidia partnerei túl sok GeForce 10-es sorozatú videokártyát halmoztak fel, így a friss sorozat rajtja előtt raktársöprést kell végrehajtaniuk, ami időbe telik – ebben segített az Nvidia a rajt tervezett dátumának módosításával.

Galéria megnyitása

Az aktuális információk szerint úgy tűnik, elsőként a GeForce GTX 1180-as videokártyák rajtolnak el, méghozzá augusztus 30-án. Ez a hivatalos bejelentés dátuma lehet, vagyis jó eséllyel az első független tesztek is ekkorra készülhetnek el. A GeForce GTX 1080 utódjaként érkező GeForce GTX 1180-as modellről korábban már pletykáltak, így nagyjából sejthető, mire számíthatunk vele kapcsolatban.

A második kör szeptember 30-án lesz, amikor a GeForce GTX 1070 utódja, a GeForce GTX 1170 is bemutatkozik, de vele együtt egy rejtélyes újdonság, a GeForce GTX 1180+ is megjelenik. Hogy utóbbi jelző a gyárilag tuningolt partneri videokártyákat jelöli-e, vagy egy új, több memóriával rendelkező modell érkezik? Ez egyelőre rejtély, előbbire talán egy picivel nagyobb esély van. Az viszont biztosnak tűnik, hogy ez a GeForce GTX 1180+ nem a GeForce GTX 1080 Ti utódja lesz.

A harmadik hullám október 30-ára várható, ekkor ugyanis a középkategóriás GeForce GTX 1160 is megjelenik, amire alighanem komoly igény lesz a karácsonyi ajándékvásárlási láz alkalmával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap