Ilyen csomagokban kerül a boltokba a Windows 10

A Microsoft következő generációs operációs rendszere alighanem az utolsó olyan kiadás lesz, amit boltban is meg lehet vásárolni.

Ilyen csomagokban kerül a boltokba a Windows 10

Napvilágot láttak az első képek, amelyek megmutatják, milyen csomagolásban kerülhet az üzletek polcaira a Windows 10.

A Microsoft tervei szerint azokon a területeken, ahol az internetkapcsolat sebessége indokolja, adathordozón kapják meg a Windows 10 telepítőjét a vásárlók – DVD formájában. A többi térségben, ahol az internetkapcsolat elég gyors ahhoz, hogy kényelmesen letölthető legyen a telepítő elkészítéséhez szükséges ISO fájl, amiből aztán egyebek mellett pendrive alapú USB-s telepítő is készíthető, ott boríték formátumú csomagban értékesítik az új operációs rendszert. Ebben a borítékban csak egy műanyag kártya lesz, amelyen szerepel az adott licenchez tartozó termékkulcs, valamint némi dokumentáció, ami a telepítő letöltésében segít.

A dobozok

A legális Windows 7 vagy Windows 8.1 operációs rendszerrel rendelkezők – akik több, mint 300 millióan vannak – ingyenesen kapják meg a következő generációs operációs rendszert, méghozzá egy frissítés keretén belül, igaz, ez a frissítés július 29-én, a megjelenés napján csak kevesek számára lesz elérhető, ahogy arról már beszámoltunk. Abból kiindulva, hogy rengetegen szerezhetik be majd online a következő generációs Windows-t, könnyen lehet, hogy a Windows 10 rajt lesz az utolsó, aminél fizikai adathordozón kínálnak majd Windows rendszert.

A borítékok

Utóbbi persze nem újdonság, hisz régóta van róla szó, hogy a Microsoft rövidesen új stratégiát alkalmaz operációs rendszerénél: nem érkezik majd több kimondottan nagy kiadás, csak időszakos frissítések, így a verziószámozás terén is lesz némi változás. Ebből sokan azt a következtetést vonták le, hogy az Office mintájára a Windows is előfizetéses szolgáltatássá alakul át – egyes jelek szerint a folyamat már megindult, gondoljunk csak arra, mekkora tömegeket akar gyorsan, ingyen átcsábítani Windows 10-re a Microsoft. Idővel egészen biztosan lehull a lepel az új stratégiáról, akár része az előfizetéses modell, akár nem.

A Windows 10 július 29-én válik hivatalosan elérhetővé, de a Windows Insider Program ezután is folytatódik, így a vállalkozó szellemű felhasználók továbbra is elsőként próbálhatják majd ki az érkező újításokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward