Ilyen a kilátás a világ legmagasabb felhőkarcolójáról

A Google a Street View projekt keretén belül a 828 méter magas Burj Khalifa tetején, illetve egyes szintjein készített felvételeket.

Ilyen a kilátás a világ legmagasabb felhőkarcolójáról

Vajon milyen érzés lehet a világ legmagasabb felhőkarcolóján állva szétnézni, és gyönyörködni a lebilincselő panorámában? Nos, magát az érzést sajnos nem tudjuk megosztani - mi sem tudjuk, milyen lehet -, de a látványt meg tudjuk mutatni, hála a Google Street View szolgáltatásának, illetve a vállalat szakembereinek.

A Dubai területén található 828 méter magas Burj Khalifát, ami a világ legmagasabb ember által épített építményének minősül, függőleges városként is szokás emlegetni. A Google szakemberei a Street View Trekker és a Street View Trolley segítségével az épület több területén is készítettek 360 fokos panorámafotókat - a kínálatban éppúgy vannak kültéri, mint beltéri felvételek.

Az érdeklődők megnézhetik, milyen a kilátás az épület 124. emeletén kialakított kilátóból, de abból is ízelítőt kaphatnak, milyen látvány tárul az ember elé, ha a főként ablaktisztításhoz használt karbantartó egységről néz a távolba - a 80. emeletről. Készült néhány fotó a világ legmagasabban elhelyezkedő épületszintjéről, a 163. emeletről is, de aki arra kíváncsi, milyen lehet a világ legmagasabban elhelyezett úszómedencéje, megtekintheti a 76. emeleten. Még a világ leggyorsabban mozgó épületliftje is megtekinthető, amely óránkénti 22 mérföldes sebességgel közlekedik. A túra végén az épület csúcsára is el lehet látogatni, ahol óránkénti 40 mérföldes sebességgel fúj a szél.

Hogy miként készültek a fotók? Az alábbi videóból ez is kiderül.

A Street View szolgáltatáson belül itt tekinthetőek meg az említett fotók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward