Így néz majd ki az iGPU nélküli Comet Lake-S kínálat?

Kiszivárgott egy hivatalosnak tűnő dia, amely látszólag hihető információkat tartalmaz, de így is érdemes gyanakvóan kezelni.

Így néz majd ki az iGPU nélküli Comet Lake-S kínálat?

Az Intel a jelek szerint a Comet Lake-S sorozattal tovább viszi azt a koncepciót, amelyet a 9. generációs Core processzorokkal vezetett be, vagyis megint készülhetnek inaktív iGPU-val ellátott modellek. Hogy ez miért jó? Lényegében azért, mert a vállalat így a hibás iGPU-val rendelkező lapkákat is értékesíteni tudja, felhasználói szemszögből pedig valamivel olcsóbban lehet majd hozzájutni az iGPU nélküli modellekhez, mint normál társaikhoz. Az persze nincs kizárva, hogy a rajt alkalmával megint azonos áron kerülnek forgalomba az iGPU-val ellátott, illetve az iGPU nélküli modellek, legalábbis a 9. generációs Core modelleknél ez volt a helyzet. Maguk az iGPU nélküli termékek egyébként segítenek az Intelnek az AMD Ryzen sorozata elleni harcban is, hiszen kedvezőbb áron kerülhetnek forgalomba az „F”, illetve a „KF” jelölésű processzorok.

A Comet Lake-S generáció esetében várhatóan háromféle „F” és háromféle „KF” jelölésű processzor kerül a boltok polcaira, legalábbis eleinte. A két jelölés között gyakorlatilag csak annyi a különbség, hogy az „F” sorozatú változatok inaktív iGPU-val és szorzózárral, míg a „KF” modellek inaktív iGPU-val és szorzózár-mentes felépítéssel rendelkeznek.

Galéria megnyitása

Az InformaticaCero által kiszivárogtatott dia alapján, amely hivatalosnak tűnik, elég pontos képet kaphatunk az újdonságok tulajdonságaival kapcsolatban. Ezek alapján érkezik majd két darab 10 maggal és 20 szállal ellátott processzor, amelyek a Core i9-10900F és a Core i9-10900KF típusjelzést viselik. A Core i7-es szériában két darab nyolc maggal és tizenhat szállal ellátott terméket találunk majd, ezek a Core i7-10700F és a Core i7-10700KF jelölést kapják. A Core i5-ös családban nem túl meglepő módon már csak 6 maggal és 12 szállal ellátott verziókat találunk, amelyek a Core i5-10600F és a Core i5-10600KF típusjelzést viselik.

Az „F” és a „KF” típusú processzorok lényegében ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek majd, mint iGPU-val ellátott társaik, vagyis órajelek, gyorsítótárak, illetve TDP keret terén egyaránt ugyanazt nyújtják, csak aktív iGPU nem lesz bennük. A termékek elsősorban a játékosoka, illetve azokat a professzionális alkalmazásokat futtató felhasználókat veszik célba, akik eleve videokártyában gondolkodnak új rendszerük építésekor, az iGPU-ra így egyáltalán nincs is szükségük. Vásárlás előtt persze érdemes lesz odafigyelni a jelölésekre annak érdekében, hogy az igényeinknek megfelelő modellt választhassuk.

A Comet Lake-S generáció megjelenésére már nem kell sokat várni, ugyanis a korábbi pletykák szerint áprilisban érkezhetnek az újdonságok – ennél frissebb értesülés jelenleg nincs, de ha lesz, arról természetesen be fogunk számolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap