HTPC-barát fekete processzorhűtők a Noctua műhelyéből

A vállalat mind az Intel, mind pedig az AMD platformra passzoló megoldásából készített egy chromax.black kivitelű megoldást.

HTPC-barát fekete processzorhűtők a Noctua műhelyéből

A Noctua NH-L9-es processzorhűtő sorozata nem új, hiszen két képviselője, az AMD platformra passzoló NH-L9a, illetve az Intel processzorokat kiszolgáló NH-L9i már régóta elérhető kereskedelmi forgalomban a kompakt asztali számítógépek építőinek legnagyobb örömére, hiszen a termékek mindössze 37 milliméter magasak. A vállalatnál nemrégiben kisebb frissítést eszközöltek mindkét modellnél, így most már elérhetőek teljesen fekete kivitelben is, chromax.black jelöléssel.

Galéria megnyitása
NH_L9a-AM4 chromax.black

Az apró processzorhűtők azonos alapokon nyugszanak, de eltérő platformokat vesznek célba.  Az AMD-s változat, vagyis az NH-L9a-AM4 chromax.black esetében egy 23 milliméter magas, 114 milliméter széles és 92 milliméter mély hűtőtömböt kapunk, ami Socket AM4-es processzorfoglalatra illeszkedik, ventilátor nélküli tömege pedig 390 gramm. Az Intel alapú rendszerekre szánt NH-L9i chromax.black esetében szintén 23 milliméter magas hűtőtömböt kapunk, ám ez már 95 milliméter széles és 95 milliméter magas, ventilátor nélküli tömege pedig mindössze 320 gramm. Utóbbi az Intel LGA-115x processzoraihoz passzol.

Galéria megnyitása
NH_L9a-AM4 chromax.black

A feketébe öltöztetett hűtőtömb felett mindkét esetben egy NF-A9x 14 HS-PWM típusú ventilátor teljesít szolgálatot, ami szintén feketében érkezik. A légkeverő normál esetben a 600 és 2500 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül üzemel, ám a mellékelt L.N.A. adapter segítségével 1800 RPM-re mérsékelhető a maximális fordulatszám. Normál esetben maximum 23,6 dB(A) zajszintre és 57,5 m3/h légszállításra számíthatunk, ám az L.N.A. adapter mellett már csak 14,8 dB(A) zajszint, illetve 40,8 m3/h-s légszállítási teljesítmény állhat rendelkezésre. Az SSO2 csapágyazással ellátott ventilátor 150 000 üzemóránál is hosszabb élettartammal rendelkezik.

Galéria megnyitása
NH_L9a-AM4 chromax.black

A jobb hőátadásról NT-H1 típusú paszta gondoskodik mindkét esetben, a kompakt kivitel miatt pedig a memóriamodulok és a bővítőkártyák használatát sem korlátozza az újdonság. A két hűtő esetében egyébként 37 milliméteres maximális magasságra számíthatunk ventilátorral együtt, hála a mindössze 14 milliméter vastag ventilátornak.

Az új processzorhűtőkre 6 év jótállást vállal a cég. A frissen bejelentett NH-L9A-AM4 chromax.black 49,99 euróba kerül, csak úgy, ahogy az inteles NH-L9i chromax.black is. Alkalmazásuk előtt azonban érdemes felkeresni a gyártó weboldalát és ellenőrizni, az adott processzorhoz használhatóak-e. Az Intel platformra illeszkedő változattal kapcsolatban itt, az AMD-s megoldással kapcsolatban itt tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap