Holdfényes látogatás egy orosz rakétaüzemben

Lana Sator, egy fiatal orosz blogger felfedte egy Moszvához közeli orosz rakétaüzem biztonsági rendszerének óriási hibáit. 

Holdfényes látogatás egy orosz rakétaüzemben

Lana Sator, egy fiatal orosz blogger felfedte egy Moszvához közeli orosz rakétatámaszpont biztonsági rendszerének óriási hibáit. A hölgy elmondása szerint barátaival öt éjszakán is zavartalanul járkálhatott az Energomash telephelyén. A látogatások során készült csaknem száz fotót közölte a blogján, ezek a teljes létesítményt lefedik: az irányítótoronytól kezdve a tetőig mindenütt jártak a „látogatók”.

Sator elmondta, hogy bejutni nagyon egyszerű volt, mivel a kerítés tele van lyukakkal, személyzetnek pedig egyetlen alkalommal sem látták nyomát. Kutyák ugyan vannak, meglehetősen nagyméretűek, de a lámpafényt meglátva az óljukba bújtak. A létesítmény belsejében a kamerák láthatóan nem üzemelnek, és egyéb riasztórendszernek sincs nyoma.

A Energomash telephelyén folyékony-hajtóanyagú rakétahajtóműveket gyártanak civil és katonai megrendelőknek. Több mint ötezer alkalmazott dolgozik itt, és a létesítmény dolgozói részt vettek a Szojuz hordozórakéták fejlesztésében is.

Az orosz vezetők felháborodásukat és megdöbbenésüket fejezték ki a behatolás és a biztonsági intézkedések teljes hiánya hallatán. Ígéretük szerint haladéktalanul kivizsgálják az ügyet és megkeresik a felelősöket.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward