Hivatalos: Vertu Ti - Android alapokon több millió forintért

A Nokiától eltávolodott a Vertu, és ezzel együtt szakítottak a Symbiannal is. Ennek köszönhető, hogy a Ti már Androidra épül.

Hivatalos: Vertu Ti - Android alapokon több millió forintért

A Vertu végre felismerte, hogy a Symbiannal nincs jövője a luxus termékeknek, így új operációs rendszer után néztek, és az Android lett a szerencsés kiválasztott. Ehhez persze a Nokiával való "szakításra" is szükség volt, a Vertu ugyanis 2012 októbere óta már nem a finnek kezében van, hanem főleg a privát EQT VI csoport tulajdonában áll, a Nokia részesedése pedig már csak 10 százalék.

Az Vertu ugyan túllépett a korosodó Symbianon, és az Android lett az utódja, de sajnos a frissesség továbbra sem erőssége a cégnek. A Constellation Ti az Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich-csel érkezik majd, ami lassan másfél éves kiadás. Ennek az lehet az oka, hogy egy kicsit kapkodni kellett a fejlesztéssel, mert eredetileg a Windows Phone-t szerették volna felhasználni, de a Nokiától való elszakadás után az új cégvezetők másként döntöttek. Ez kicsit furcsán hangzik, de több erre utaló jel is van. A gépet például az RM-828V kódnév alatt fejlesztették, míg a Lumia 920 és a Lumia 820 esetében az RM-820 és az RM-824 volt használatban, tehát ezekkel együtt készült, valamint a három gomb elrendezése is erre enged következtetni.

A Vertu mobilok esetében valószínűleg továbbra sem a technológiai oldal kerül előtérbe, de jó látni, hogy végre ilyen szinten is van előrelépés, nem csak az anyaghasználatot és az építési minőséget csiszolgatják. A Ti kijelzőjének felbontása 800 x 480 képpontos lesz, a képátlója pedig 3,7 colos méretet öltött. A központi chipet a Qualcommtól vették kölcsön, az MSM8260A került bevetésre. Ebben az Adreno 225 grafikus processzor mellett két Krait magot fedezhetünk fel, amik 1,7 GHz-es órajelen munkálkodnak. A lapka mellé 1 GB rendszermemória kerül majd, a tárhely pedig 64 GB-os lesz. Összességében egy felsőkategóriás vasat kapunk.

A két kamera 1,3 és 8 megapixeles fotók készítését teszi lehetővé, az utóbbi mellett dupla LED villanó is feltűnt, videókat pedig FullHD-ben tud rögzíteni. A kapcsolati képességek között, az LTE mobil hálózati modemen, a GPS vevőn és a Wi-Fi-n felül lesz Bluetooth 4.0 modul és az NFC chipet sem hagyták ki. A Vertu mérnökei mindezt egy 1250 mAh-s kapacitású akkumulátorral toldották meg, ami bizony nagyon szűkös lehet. Ezt valószínűleg a súlycsökkentés miatt kellett visszafaragni, mivel a Constellation Ti anyaghasználata nem mindennapi plusz teher. A viszonylag kis készülék így is 181 grammot nyom.

A készülék négy változatban fog debütálni: lesz natúr titánium, titánium fekete PVD bevonattal, valamint ezeket még tovább extrázták; a teljesen fekete kivitel vörös arany berakást kapott, míg a natúr titánium változatot aligátorbőrrel toldották meg. Minden modellt zafír üveggel fedtek le, ami különösen ellenáll majd a külső behatásoknak. A különböző "árnyalatokat" sorakoztató képen még egy érdekességet is megfigyelhetünk. Az aranyozott változatnál ugyanis a harmadik gomb piktogramja egy korábbi változatot mutat, melyen még kereső szerepel. Ez pedig szintén a WP elméletet erősíti.

A kézzel készített Vertu Constellation Ti sorozat esetében meglehetősen borsos árról beszélhetünk. Az alap modell 7900 euró lesz, a többi három pedig még többet fog kóstálni. A megjelenési időpontról egyelőre nem esett szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward