Hivatalos információk az Intel 495-ös lapkakészletéről

Az új PCH a jelek szerint kétféle kivitelben érkezik a noteszgépek szegmensébe, így a 10. generációs Intel Core processzorok mellett kaphat helyet.

Hivatalos információk az Intel 495-ös lapkakészletéről

Az Intel 495-ös lapkakészletének létezéséről korábban egy driver már lerántotta a leplet, igaz, az elnevezésen kívül akkoriban még nem sok konkrétum állt rendelkezésre, de ez mára megváltozott. A vállalat egyik hivatalos dokumentumában feltűnt a rejtélyes 495-ös lapkakészlet, ami a jelek szerint első körben csak a mobil konfigurációk számára lesz elérhető, méghozzá kétféle kivitelben: az egyik a Premium-U, a másik pedig a Premmium-Y sorozatú processzorokat szolgálja ki. Ezek a központi egységek alacsony fogyasztás mellett dolgoznak, elsődleges szempontjuk pedig a minél energiahatékonyabb működés, nem pedig a minél nagyobb számítási teljesítmény elérése.

Galéria megnyitásaA 495-ös lapkakészlet egy OPI x8 csatolón keresztül kapcsolódik az adott processzorhoz, adatátviteli sávszélesség terén pedig 4 GT/s-os maximális tempóra van kilátás.

Maga a lapkakészlet maximum 16 darab PCI Express 3.0-s sávot kínál, de SATA 6 Gbps-os vezérlő is helyet kapott a fedélzeten, ami maximum 3 darab SATA 6 Gbps-os port kezelésére képes. USB 3.1 Gen2-es portokból maximum hatot, USB 2.0-s portokból pedig maximum 10 darabot biztosíthat a PCH a rendszer számára, de extraként még SDXC 3.0-s vezérlő is rendelkezésre áll, ami az SD memóriakártyák kezelését segíti. A PCH az említett összetevőkön kívül tartalmaz beépített GbE vezérlő, valamint beépített WiFi vezérlőt is, igaz, utóbbihoz CNVi modulra is szükség van a működéshez.

A dokumentum sajnos nem részletezi, pontosan mely processzor-generációkhoz készült az új lapkakészlet, de jó eséllyel a legfrissebb, 10. generációs Intel Core processzorokról lehet szó, amelyek között az Ice Lake és a Comet Lake család tagjait egyaránt megtaláljuk. Az egyelőre nem világos, pontosan mely Intel lapkakészlet támogatja majd az érkező asztali processzorokat, amelyek a Comet Lake-S családban foglalnak helyet és maximum 10 processzormaggal rendelkezhetnek, amennyiben pontosak a korábbi pletykák értesülései.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap