High-tech ing a legmodernebb üzletembereknek

Az Apollo-ingek a NASA által kiötlött hőszabályozó technológiájával készültek, vagyis a textilszálak közé fázisváltó anyagot tartalmazó mikrokapszulák vannak keverve.

High-tech ing a legmodernebb üzletembereknek

A Ministry of Supply nevű csoportosulás tagjai egy olyan inget fejlesztettek ki, amelyből egy párat mindannyian szíves örömest elfogadnánk ezekben a forró napokban: az Apollo termékcsalád darabjai ugyanis a NASA által kiötlött hőszabályozó technológiájával készültek.

Az ingek anyagába úgynevezett fázisváltó anyagot (Phase Change Materials, PCM) tartalmazó mikrokapszulákat kevertek, amelyek tartalma hő hatására folyékonnyá válik. Ha meleg van, akkor a testünktől elvont hő jelentős része arra fordítódik, hogy megolvassza a  nagy olvadáshővel bíró anyagot, vagyis összességében hűt, ha pedig lehűl a levegő, az ismét megszilárduló halmazállapot-váltó anyag hőt ad le, vagyis melegít. Az ing anyaga ezen túl a legmodernebb sportruházatokhoz hasonlóan elvezeti az izzadságot, antimikrobiális bevonata pedig biztosítja, hogy viselőjének illata mindig friss és üde legyen. A high-tech üzleti öltözék természetesen gyűrődésmentes, és rugalmasságának köszönhetően remekül igazodik viselője mozdulataihoz, vagyis ha betűrik, akkor úgy is marad.

A cég 2010-ben alakult, és tavaly októberben három különböző inggel jelentkeztek a piacon, akkor még korlátozott példányszámban. Hamarosan rájöttek azonban, hogy ha továbbra is működőképesek akarnak maradni, akkor befektetőkre lesz szükségük. A „hagyományos” pénzemberekkel nem volt szerencséjük, így a fejlesztők a Kickstarteren kezdtek gyűjtésbe, ahol a jelek szerint rendkívül jól halad a dolog: 5 nap alatt túlszárnyalták az eredetileg kitűzött 30 ezer dolláros határt, és jelenleg már 187 ezernél tartanak.

Közben, hogy fenntartsák az érdeklődét, újabb és újabb „mézesmadzagokat” dobnak be: a 125 ezer dollárt elérve két új színt adtak a kínálathoz, 200 ezer fölött pedig már valamilyen mintázat is bekerül a választékba. Ha elérik a 291 494 dollárt, akkor a legmagasabb összeggel támogatott ruházati vonalon mozgó Kickstarter-projektté lépnek elő. Erre egyébként a jelenlegi prognózis szerint minden esélyük megvan. Ezen álomhatár átlépését is van miért várni a befektetőknek: a fejlesztők a támogatóik nevét felküldik az űrbe egy „nevetséges időjárási léggömb” segítségével. A csapat egyik tagja a SpaceX munkatársa, így ennek megvalósításáról ő fog gondoskodni.

A Ministry of Supply elsősorban online eladásokat tervez, de pár hónapon belül Bostonban nyílik egy bemutatótermük is, ahol az érdeklődők közelebbről is megvizsgálhatják a termékeket. Az ingek bolti ára várhatóan 130 dollár körül lesz, de a projekt támogatói a Kickstarteren most 95 dolláros befektetésért cserébe megkapják az általuk kiválasztott típusú Apollo-inget. Az ennél kevesebbet adományozók is kapnak kisebb ajándékokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward