Hiányzó PlayStation-ök

Hiány van a boltokban a Sony PlayStation 3 kisebb, 20 gigabájt tárolókapacitású változatából.

Hiányzó PlayStation-ök

Amikor a Sony útnak indította a PlayStation 3-at, akkor kétféle felépítésben kívánták forgalmazni, egy kisebb, 20 GB-os merevlemezű, és egy nagyobb, 60 GB-os merevlemezű változatban. A kisebb változat merevlemezen kívül még annyiban különbözik a 60 gigástól, hogy nem található benne Wi-Fi és memóriakártya-olvasó. Kezdetben még a HDMI kimenet is kérdéses volt, azonban az utolsó hónapokban még azt is hozzácsapták a 20 gigás változathoz.

Azonban a premier után a vásárlók hiába keresték az olcsóbb Sony konzolt, ugyanis nagyon ritka esetben lehetett vele találkozni. Ezt tetőzte még pár kiszivárgott belső Sony dokumentum, miszerint a 20 gigás változat gyártását befejezték. Ezt példázza még az is, hogy a Sony online boltjában csak a 60 gigabájtos háttértárolóval rendelkező darabok találhatók meg, valamint Magyarországon a premiertől kezdve csak a 60 GB-os változatok forgalmazták, a kisebbről szó sem volt, és úgy látszik nem is lesz.

Miért akarja a Sony abbahagyni az kisebb változat gyártását? A hivatalos álláspont szerint egyszerűen az eladók nem rendelnek, így nincs értelme a további gyártásnak. Ez részben igaz, ugyanis a vásárlók 80 százaléka a nagyobb változatot keresi, míg a kisebbet csak a maradék 20 százalék. Ugyanakkor a Sony szempontjából a 20 gigás változat sokkal veszteségesebb, darabonként körülbelül 307 dollárt bukik a japán óriás, míg ez a 60 gigás változatnál mindössze 241 dollár.

Tehát búcsúzhatunk a 20 gigabájtos merevlemezű Sony PlayStation 3-tól, ami jó vétel volt azok számára, akik egy olcsó Blu-ray lejátszót szerettek volna vásárolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward