Havok physics már Androidos játékokhoz is

Havok physics már Androidos játékokhoz is

A Havok szoftvermérnökei egy új fejlesztéssel készültek el, amely az Android platform szerelmesei számára lesz jó hír. A gyártó szakemberei lehetővé tették, hogy a vállalat fizikai számításokkal dolgozó technológiáját – amely a játékokat élethűbbé varázsolja a tárgyak, ruhák és karakterek realisztikusabb mozgásával – akár Android alapú készüléken is használni lehessen a jövőben.

A frissen elkészült demó, valamint a fizika szimulálásának támogatása az Android 2.3-as kiadásától felfelé érhető el. A technológia segítségével a játékfejlesztők ugyanolyan hangulatot teremthetnek majd az Android játékok esetében is, mint amilyet egyes PC- és konzoljátékoknál már megszokhattunk. A Havok a siker érdekében már a technológia alkalmazásához szükséges fejlesztőeszközöket is a játékfejlesztők rendelkezésére bocsátotta.

 

 

 

Az újítást természetesen az első játékra kihegyezett okostelefon segítségével szemléltették, amelyen Gingerbread Android operációs rendszer fut és amely nem más, mint a Sony Ericsson Xperia Play. A demóról készült videó a fentiekben tekinthető meg. A technológia egyébként összességében ígéretes, így már csak a fejlesztőkön múlik, hogy mihez kezdenek vele, azaz mennyire sikeresen tudják kamatoztatni az egyes játékokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward