Harrison Ford: az új Indiana Jonesnak meg kell felelni a Marvel-minőségnek

A színész szerint enélkül bele sem vágnak a forgatásba.

Harrison Ford: az új Indiana Jonesnak meg kell felelni a Marvel-minőségnek

Harrison Ford úgy nyilatkozott, hogy a készülő Indiana Jones 5-nek meg kell ütnie a Marvel-filmek minőségét annak érdekében, hogy igazán sikeres lehessen. Mindez bátor kijelentés, hiszen a 2008-ban indult Marvel Filmes Univerzum napjainkra a világ legsikeresebb filmsorozatává nőtte ki magát, és sorra döntötte meg a rekordokat a mozipénztáraknál. Jelenleg az Avengers: Endgame tartja a rekordot, már ami a mozis bevételeket illeti.

Persze, mondhatjuk, hogy a Marvel-filmjei szinte egytől-egyig ugyanarra a sémára épülnek, és nem tudnak felmutatni túl sok kreativitást, de ez láthatóan sem a közönséget, sem a kritikusokat nem érdekli. A filmek sorra döntik a rekordokat, és az eddig megjelent 24 filmből egy sem kapott "rohadt" értékelést a Rotten Tomatoes-on, sőt, 22 mellett ott virít a "friss" embléma, ami arra utal, hogy még a kritikusok is kedvelték az anyagokat.

Tanulságos ráadásul, hogy azóta sokan próbálták lemásolni a Marvel Filmes Univerzumot. Próbálkozott többek között a DC is egy saját kiterjesztett univerzummal, a LucasFilm és megpróbált egy évben több Star Warst kihozni, de még a Universal és megkísérelt elindítani egy "szörnyes univerzumot", kezdve az új Múmiával, de egyik sem sikerült igazán.

Az Indiana Jones megjelenésére eredetileg 2019-ben lehetett számítani, azonban azóta rendszeresen csúsztatják, és folyamatosan újraírják. Akárhogy is, a legendás Harrison Ford most bővebben beszélt a helyzetről:

"Nem azt akarom adni a közönségnek, amit akarnak, hanem amire nem számítanak. Meglepetést szeretnék okozni. A legtöbben hozzá vannak szokva, hogy csalódnak egy-egy filmben, azonban a Marvel-filmek bebizonyították, hogy hosszú időn keresztül is lehet folyamatosan sikeres filmeket készíteni, amikkel elégedett a közönség, és hatalmas sikert aratnak. Márpedig az Indiana Jones 5-öt addig nem fogjuk elkészíteni, amíg nem érezzük azt, hogy akkorát ütne, mint egy Marvel-film. Azt akarjuk, hogy a legjobb legyen. Felmerült néhány probléma az időbeosztásokkal kapcsolatban, és a forgatókönyvön is át kell írnunk pár dolgot, de mindenképpen tökéletesre akarjuk csiszolni, mielőtt elindul a forgatás" - mondta Ford.

Galéria megnyitása

Mivel kétséges, hogy Harrison Ford arra gondolt a Marvel-filmekkel kapcsolatban, hogy az Indiana Jones alapján is egy nagyobb, megosztott univerzum készülne, így valószínűleg inkább azok minőségére és sikerességére célzott. Habár egyébként nem kizárt, hogy az Indiana Jones is kinövi magát, sok pletykát lehet hallani ugyanis, hogy a LucasFilmnek nagy tervei vannak a franchise-zal.

Mindenesetre kérdéses, hogy meddig lehet még húzni a forgatást: Harrison Ford jelenleg 77 éves, tehát alsó hangon is közel lesz a 80-hoz, mire a film mozikba kerülhet, ha végül minden rendben alakul a következő hónapokban. A rendező Steven Spielberg jelenleg 73 éves, habár ez egy rendezőnél nem annyira kritikus tényező. Mindenesetre biztató, hogy a direktor tisztában van azzal, hogy sok rajongó csalódott a legutóbbi Indiana Jones-filmben, és igyekeznek elkerülni a hasonló hibákat.

Eközben egyébként mozikba került Harrison Ford új filmje, A vadon hívó szava, ami szerintünk nem sikerült jól: "....A vadon hívó szava egy klasszikus tündéri, de fájóan bő lére eresztett újragondolás, torz, komputergenerált mimikával súlyosbítva. Ha családi programot keresünk, lényegesen jobb választás a Sonic, a sündisznónál, ám semmi szín alatt se várjunk kiemelkedő vagy katartikus élményt."

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap