Hangazonosítást is hozhat a Galaxy S21

A Bixby Voice léphet majd a biometrikus azonosító szerepébe az eddigi opciókon felül.

Hangazonosítást is hozhat a Galaxy S21

A Samsung szinte már csak a legolcsóbb okostelefonjainál nem kínál ujjlenyomat-olvasós beléptetést, arcalapú (vagy szem) azonosítás pedig minden készüléknél van. Ez a kétféle biometrikus megoldás az, amit jobbára a mai mobilok használnak, a Samsung viszont most egy harmadik opciót is bevezethet.

Iparági értesülések szerint a dél-koreai alakulat szakemberei azon dolgoznak, hogy valamilyen módon a hangalapú felismerést is belecsempésszék a biometrikus azonosítási lehetőségek lajtromába. És a Galaxy S21 széria lehet az, hol ez a fejlesztés először fel fog bukkanni. A Bixby Voice funkciót lehet majd beállítani az okostelefon feloldásához, szóval a Bixby még mélyebben integrálódhat az operációs rendszerbe.

Ez a megoldás még biztonságosabb lehet majd, mint a korábbi biometrikus opciók, mert maga a hangminta adott esetben rossz kezekbe kerülve kevésbé hasznosítható visszaélések alkalmával, mint az ujjlenyomat vagy arc, esetleg írisz mintázata. Persze a Samsung minden ilyen jellegű adatot titkosítva és különösen nagy körültekintéssel kezel, tehát annak a veszélye elvileg nem áll fenn, hogy ezeket illetéktelenek felhasználhassák.

Galéria megnyitása

A digitális asszisztens szolgáltatásoknál a fejlesztők egy ideje már alkalmazzák ezt, a Google Assistant és az Amazon Alexa is meg tudja ismerni az embereket a hangjuk alapján, és így biztosítanak a szolgáltatások kellemesebb felhasználói élményt. Tehát a fejlesztés ilyen szempontból nem új, viszont okostelefon feloldására eddig még nem láttunk arra példát, hogy valaki a hangvezérlést használja.

Egyelőre nem lehet azt pontosan tudni, hogy ez miként fog majd menni a Samsung mobiljai esetében, de elképzelhető, hogy ezáltal az okostelefon megérintése nélkül is képes lesz a felhasználó feloldani az eszközt biztonságos módon. A vállalat által fejlesztett One UI 3 grafikus felhasználói felület még nem tartalmazza ezt a fejlesztést, de már ott is voltak olyan újítások, amik a Bixbyhez kapcsolódtak. Nagy valószínűséggel a One UI 3.1 fogja majd bevetésre küldeni a Bixby Voice kötődésű biometrikus azonosítási módot.

Galéria megnyitása

A Samsung az utóbbi időben igyekezett a szoftveres fejlesztéseket minél több okostelefonnál biztosítani, és bízunk abban, hogy ha nem lesz hardveres akadálya a dolognak, akkor a hangalapú azonosítás esetében is tartja majd ezt a jó szokását. Szóval frissítés révén sok készüléken lehetne ezt a fejlesztést biztosítani.

Előre láthatólag a Samsung Galaxy S21 széria hamarabb fog debütálni, mint a korábbi SGS generációk. A vállalat már januárban bemutathatja majd ezeket a mobilokat, hogy előbb tudja felvenni a versenyt a konkurenciával. A készülékek kapcsán már nagyon sok információ szivárgott ki több alkalommal (1) (2).

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap