Google Chrome + omnibox keresés = üres lap?

A Google Chrome egyes felhasználói kellemetlen hibáról panaszkodnak.

Google Chrome + omnibox keresés = üres lap?

Még nem tudni, mi okozza, de egyre többen jelzik, hogy Google Chrome alatt, a keresőmezőbe írt kifejezésre nem a találati lista, hanem egy üres ablak jelenik meg, ha „entert” nyomunk. Az instant eredmények azonnal megjelennek, tehát ez a funkció hibátlan, viszont az innen indított keresésekre üres oldalt kapunk vissza, ami rendkívül kellemetlen mindazok számára, akik már megszokták és rendszeresen használják a „beépített” kereső funkciót (omnibox). Külön érdekesség, hogy a hiba nem minden egyes keresésnél, hanem véletlenszerűen, de sokszor jelentkezik.

A hibajelenséggel kapcsolatban már egy fórumtéma is nyílt, amelyben több felhasználói is panaszkodik róla: nála is fennáll a hiba. A problémával kapcsolatban hivatalos állásfoglalás egyelőre nincs, így az sem tudható, mikor érkezik rá gyorsjavítás.

Addig is van egy trükk, amellyel működésre bírható a sokak által kedvelt funkció. A Chrome esetében fel kell keresnünk a beállításokat tartalmazó lapot, majd a „Manage Search Engines” menüpontra kattintva egy új keresőmotort kell hozzáadnunk a listához. Ezt a keresőmotort elnevezhetjük, ahogy akarjuk, a példában a „Google 2” nevet kapta. A keresőmotor URL-jének az alábbi címet kell megadni:

http://www.google.com/search?q=%s

A fenti kis trükk sokak számára jelentett megoldást a problémára, ugyanakkor voltak páran, akik a trükk elvégzése után továbbra is arról panaszkodtak, hogy a böngészőből indított keresés alkalmával találati lista helyett üres lapot kaptak vissza. Személyes tapasztalatunk szerint a Google Chrome 20.0.1132.47-es kiadásának használata mellett semmilyen probléma sincs a keresőfunkcióval – azaz nincs szükség semmiféle trükk alkalmazására. Aki mégis hibát tapasztalna, próbálja meg a fenti tippet, hátha megoldja a problémát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward