Geeksphone Peak+: a szükséges plusz

Az első Firefox OS rendszerű mobilokat készítő vállalat, most egy kicsit feljavított "csúcsmodellt" állított csatasorba. 

Geeksphone Peak+: a szükséges plusz

A Peak+ a legizmosabb FireFox OS-es készülék lesz, így akár nevezhetjük a rendszer zászlóshajójának is. Ettől még persze nem kell felsőkategóriás vasra gondolni, a Peak+ messze áll attól, amire egy Androidot, iOS-t vagy Windows Phone-t futtató felsőkategóriás gép képes.

A Geeksphone új telefonja lényegében csak egy hajszálnyi eltérést mutat az eredeti Peak-hez képest, ám ez az eltérés pont elég lehet ahhoz, hogy a rendszer begyorsuljon. A paletta friss tagja amellett, hogy belül megszépült kicsit, a rendszert tekintve is előrelépés lesz; a Peak+ már a Firefox OS 1.1-es verzióját futtatja gyárilag. Ez a kiadás néhány napja vált elérhetővé a Peak és a Keon számára, és a felhasználók szinte minden téren tapasztaltak némi gyorsulást (plusz természetesen hibákat is javítottak az 1.0-hoz képest).

De miről is van most szó? Miben jobb a Peak+ a Peaknél? Nos, a Peak+ már duplájára növelt rendszermemóriával rendelkezik, tehát az eredeti 512 MB helyett itt 1 GB-tal lesz dolgunk. Ezt leszámítva viszont minden maradt a régiben. A készülék egy 4,3 hüvelykes, 540 x 960 képpontos felbontású, IPS technológiát használó kijelzővel kerül bevetésre. A gép szívében pedig egy Snapdragon S4 Play (MSM8225) lapka ténykedik, mely az Adreno 203 grafikus processzor mellé két Cortex-A5 magot társít. A tárhely ezúttal is 4 GB-os méretű, és továbbra is bővíthető microSD kártyával. Lesz a fedélzeten 3G HSDPA modem, Bluetooth 2.1 EDR-rel, FM rádió és GPS vevő. A két kamera 8 és 2 megapixeles, így minden irányba jó minőséggel lehet dolgunk, hátra pedig LED villanó is figyel. Mindezt egy 1800 mAh-s akkumulátorral toldották meg, így az üzemidővel már szinte biztos, hogy nem lesz gondunk, a sebesség meg majd elválik a teszteket követően.

A Geeksphone Peak+-ra az előrendeléseinket már leadhatjuk, de a szállításra még sokat kell várni; az első hullám szeptember közepére várható. Az újdonság a Peak-et teljesen le is váltja, de olyannyira, hogy már nem is kapható a Geeksphone webáruházában az előd, hiába van még odébb a Peak+ érkezésre. A feltuningolt modell promóciós ára az adóterhek nélkül 150 euró - éppen, mint a megszüntetett forgalmazású elődé -, ám ez az első szállítmányok elfogyásár követően várhatóan valamivel fentebb fog kúszni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward