Friss ATI Stream SDK Llano támogatással

Az AMD következő generációs processzorainak, azaz a Llano modellek mintapéldányainak szállítása már megkezdődött, ahogy arról mi is korábban beszámoltunk. Úgy tűnik, hogy a gyártó gőzerővel halad a Llano modellek köré épülő termékek és a rájuk épülő szolgáltatások fejlesztésében: a frissen bemutatott ATI Stream fejlesztőkörnyezet például már az APU (Accelerated Processing Unit) egységeket is támogatja, ilyen egység pedig csak egyféle van az AMD kínálatában, a Llano. Az APU egységek egyébként egyetlen szilícium lapkán hordozzák a processzormagokat, a video vezérlőt és a memória vezérlőt.

Friss ATI Stream SDK Llano támogatással

Az AMD következő generációs (Llano) processzorainak mintapéldányait már szétküldték a világban, ahogy arról mi is korábban beszámoltunk. Úgy tűnik, hogy a gyártó gőzerővel halad a Llano modellek köré épülő termékek és szolgáltatások fejlesztésében: a frissen bemutatott ATI Stream fejlesztőkörnyezet például már az APU (Accelerated Processing Unit) egységeket is támogatja, ilyen egység pedig csak egyféle van az AMD kínálatában, a Llano. Az APU egységek egyébként egyetlen szilícium lapkán hordozzák a processzormagokat, a video vezérlőt és a memória vezérlőt.

A 2.1-es ATI Stream SDK leírásába belelapozva rögtön kiderül, hogy most már együttműködik az OpenCL és az OpenGL támogatás, amelynek köszönhetően a megjelenítési feladatokhoz szükséges adat áramlása zökkenőmentesebb, így gazdagabb és sokkal rugalmasabb vizuális felhasználói élményt nyújtó alkalmazások készítésére van lehetőség. Az ATI Stream SDK 2.0-s változatában is jelen volt ez a funkció, de az a kiadás még csak bemutatóként funkcionált, ez, vagyis az új pedig már teljes értékű OpenGL és OpenCL közötti együttműködést kínál.

A friss SDK OpenCL képkezelésre is lehetőséget ad, így a fejlesztők hozzáférnek az AMD GPU-inak hardveres gyorsításon alapuló textúrákkal kapcsolatos szolgáltatásaihoz. Az SDK az OpenCL alapú AMD média műveletekhez is támogatást nyújt , így a fejlesztők számos szélesebb körben használt OpenCL kernel művelethez férhetnek hozzá, amelyek különböző multimédiás alkalmazásokban használhatóak. Az új verzió lehetővé teszi azt is, hogy egy OpenCL eszközhöz egyszerre több kernelt rendeljenek a fejlesztők, azaz megosszák az eszközt.

A új fejlesztői szoftvercsomag részét képezi a Stream Kernel Analyzer 1.5-ös telepítője is, amely az AMD GPU-in futó OpenCL kódok teljesítményének és hatékonyságának elemzésére használható. Az új fejlesztői szoftvercsomag a legfrissebb Radeon HD, Mobility Radeon HD és FirePro videokártyákat is támogatja, így például az alig egy hónapja megjelent FirePro V8800-as modellel is használható.

Ahogy az lenni szokott, a friss ATI Stream SDK most is elérhető Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Linux operációs rendszerekhez, letöltéséhez csak az AMD Fejlesztői Központjának hivatalos weblapjára kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward