Fotókon az Intel Core i9-10900-as processzor

Egyre több jel utal arra, hogy a Comet Lake-S generáció rajtja már nem lehet túl messze.

Fotókon az Intel Core i9-10900-as processzor

Az Intel következő generációs asztali processzorai várhatóan idén tavasszal, valamikor április folyamán mutatkozhatnak be, amennyiben az aktuális pletykák pontosak. Erre utal az a tény is, hogy a termékekkel kapcsolatban egyre több információ szivárog ki: nemrégiben a Core i7-10700K adatait láthattuk viszont egy Futuremark SystemInfo bejegyzésben, most pedig a Core i9-10900-ról érkezett két fotó, valamint némi információ.

Galéria megnyitása

A szóban forgó processzor, amelyről az XFastest munkatársai számoltak be, egy mérnöki tesztpéldány lehet, azaz nem teljesen biztos, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő modell is pontosan azokon az órajeleken üzemel majd, amelyekről most tudunk. Lényegében egy szorzózárral rendelkező, 65 W-os TDP keretet beosztó megoldásról van szó, amely várhatóan 10 maggal és 20 szállal rendelkezik majd, csak úgy, ahogy a csúcsot képviselő Core i9-10900K is, utóbbi modell azonban már közel kétszer akkora, 125 W-os TDP kerettel bír.

Az LGA-1200-as processzorfoglalatba érkező újdonságra a korábbi információk alapján felszerelhetőek lesznek az LGA-115x támogatással rendelkező processzorhűtők is, így „csak” alaplapot és processzort kell majd cserélni, amennyiben fel szeretnénk szállni a Comet Lake-S vonatra.

Galéria megnyitása

A Core i9-10900-as modell mérnöki tesztpéldánya a fotók alapján 2,5 GHz-es magórajelen ketyeg, ám ez a korábbi pletykákhoz képest 300 MHz-cel alacsonyabb érték, hiszen a végleges órajel elvileg 2,8 GHz lesz, azaz korai tesztpéldányról lehet szó, de az sincs kizárva, hogy a túlzott fogyasztás és melegedés miatt csökkenteni kellett az órajeleken. Idővel kiderül, pontosan miről is van szó, hiszen április már nincs messze.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap