Filmet forgatnának Margaret Thatcher-ről

Margaret Thatcherről, az Egyesült Királyság volt miniszterelnökéről készülő filmet terveznek.

Filmet forgatnának Margaret Thatcher-ről

Margaret Thatcherről, az Egyesült Királyság volt miniszterelnökéről készülő filmet terveznek.

Pathe és a BBC Films egy dráma-dokumentumfilm forgatókönyvét készítik majd el  az Egyesült Királyság és Argentína közötti konfliktust (Falkland) megelőző történelmi periódusról. Damian Jones lesz a film producere. Ő áll a nemrégiben bemutatott, Alan Bennett által írt The History Boys-ból készült film mögött is.

”A jövőben elkészülő film Margaret Thatcher-t mutatja be, amint azon küzd, hogy megmentse karrierjét a háborút közvetlenül megelőző 17 napban.” – mondta el  Pathe nyilatkozatában. ”Ez a 17 napot felölelő időszak nagyon fontos, mert ez alatt az idő alatt ért oda a brit flotta Falkland-re. Ezalatt az idő alatt Thatchernek saját félelmeivel kellett megküzdenie, szembe kellett néznie azokkal a férfiakkal, akik kételkedtek benne, és azt a hamis látszatot kellett keltenie, ami még ma is árnyékot vet a politikai képre.”

Iain Dale, Thatcher bárónő című sikeres könyv szerzője, ezt a korszakot a Downing Street számára „kritikus periódusként” írta le, különösen annak utolsó 11 napját. ”Ekkor került a miniszterelnök asszony a legközelebb ahhoz, hogy eltapossák végleg." – mondta el az író.

A múl hónapban egy másik életrajzi mű, a Queen Elizabeth II Oscar-díjat hozott Dame Helen Mirrennek a legjobb női főszereplő alakításáért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward