Fidel fellépett Hugo show-jában

Fidel fellépett Hugo show-jában

A venezuelai rádióba betelefonáló hallgató hangja ismerősen csengett, de a műsor házigazdájának, Hugo Chávez-nek beletelt pár másodpercébe, mire felismerte: „Ó istenem, hiszen ez Fidel!"

Chávez úr heti rádióadásában, egy félórás beszélgetésben Castro úr elmondta, hogy sokkal jobban érzi magát, és panaszkodott amiatt, hogy rendszeresen orvoshoz kell járnia még mindig.

„How are you?" - kérdezte Chávez angolul. „Very well," felelte Castro úr szintén angolul, legnagyobb latin-amerikai szövetségese derültségére.

„Kezdek rendbe jönni.” – mondta a nyolcvan éves kubai elnök, aki komplikált gyomorműtéten esett át nemrég.

„Sokkal energikusabbnak, erősebbnek érzem magam, és több időm marad tanulni is. Újra visszaültem az iskolapadba."

A később a kubai nemzeti televízió által is közvetített műsorban Castro elmondta: "Nem ígérhetem, hogy hamarosan meglátogatlak, de azért már jobban vagyok. Jól érzem magam és boldog vagyok.”

Chávez elnök, aki két alkalommal is meglátogatta a betegeskedő vezért, és rendszeresen tudakozódott egészségi állapota felől, így felelt: „Nem is tudod, mennyire boldog vagyok, hogy hallhatom a hangod, és végre jobban vagy."  Beszélgetőtársát, aki tavaly Raúl öccsének adta át a hatalmat, „testvérnek” és „Fidel elvtársnak" szólította. Ezután megvitatták a múlt heti amerikai eseményeket és a kínai tőzsdét, amely utóbbi szerintük aggodalomra adhat okot az USA kormányában, amely mindkettőjük legnagyobb ellensége.

Castro ezután arról panaszkodott, hogy az emberek napi szinten szeretnének tájékozódni az állapotáról. Utalva arra a legendás képességére, hogy órák hosszat képes beszélni, beismerte, hogy életének ezen a részén már túl van. „Nem tudok minden nap beszédet mondani” mondta halkan. „Arra kérek mindenkit, hogy legyen türelemmel ... az ország tör előre, és ez a legfontosabb ... Békét kérek magamnak is, hogy el tudjam látni napi teendőimet."

Chávez azt mondta neki, hogy megnyerheti az életéért folytatott harcot. A két férfi az alábbi szavakkal zárta a beszélgetést: „Haza vagy halál!"

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward