Érdekes újítást kapott a Skype

Érdekes újítást kapott a Skype

Az okostelefonok esetében manapság már lassan elvárás lesz, hogy az adott eszköz biztosítson olyan portrémódot, aminél látványos, szoftveres mélységélességgel lehet számolni. Ezt sok esetben valamilyen gépi tanuláson alapuló algoritmus oldja meg a mobiloknál. Most a Microsoft bejelentette, hogy már a Skype is fel fog vonultatni ilyet, méghozzá személyi számítógépes környezetben.

Az asztali Skype kliens esetében egy korábban már használt technológiát bevetve biztosít a felhasználóknak lehetőséget a Microsoft arra, hogy elhomályosítsák a kamerájuk által közvetített képnek a hátterét. A vállalat először a Microsoft Teams szolgáltatás esetében tette próbára azt a technológiát, amit most a nagyközönség számára is elérhetővé tett a Skype révén. A funkciót be lehet kapcsolni a Skype beállításain belül úgy, hogy mindig alapértelmezetten el legyen homályosítva a háttér, de átmenetileg is aktiválható, az igénybevételéhez rá kell klikkelni az egérrel a videohívás során a videós gombra a kijelző alsó részén, és itt feljön egy kapcsoló a háttér elhomályosításához.

A fejlesztés hardveres egységet nem kíván, mesterséges intelligencia bevetésével oldották meg a szakemberek a háttérhomályosítás működését. Az algoritmus úgy lett tréningezve, hogy az arcokon túl felismerje az emberek haját, kézfejét, karját, sőt mi több, az egyik video alapján úgy fest, hogy még a háziállatokat is észlelheti, és élesen hagyhatja, ha a képbe kerülnek.

A Microsoft nem azzal „reklámozza” az új funkciót mint a mobilgyártók szokták, hogy ezáltal a professzionális kamerák által nyújtott képi hatást lehet elérni azt asztali számítógépek előtt ülve, hanem egy sokkal észszerűbb részét ragadta meg ennek. A redmondiak szerint így kiemeltebb hangsúlyt kap a felhasználó arca a beszélgetések során, és a barátok, rokonok, vagy éppen a munkatársak minden bizonnyal nem arra kíváncsiak a videocsevegések alkalmával, hogy mit látnak a háttérben, hanem csak a partnerükre akarnak figyelni.

A Skype legfrissebb verzióját kell telepítenie az embereknek a háttér homályosítási funkció igénybevételéhez. A Microsoft nem közölt semmilyen gépigényt ehhez köthetően, csak úgy fogalmaz a hivatalos közleményében, hogy a legtöbb asztali számítógép és laptop esetében elérhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap